Nu går klipningen af græs i gang på kommunens arealer.

Nu begynder kommunens folk igen at klippe græs, bekæmpe ukrudt, feje, fjerne graffiti og andre udendørs opgaver, som medarbejderne kan udføre alene.

Kommunens driftsmedarbejdere inden for det grønne område har ligesom mange andre offentligt ansatte i ikke-kritiske funktioner været sendt hjem under coronakrisen for at bremse smitten. Men nu har myndighederne åbnet op for, at medarbejderne inden for det grønne område kan genoptage arbejdet med udendørs opgaver, som kan løses, uden at personalet kommer i nævneværdig kontakt med andre.

”Vi har allerede slået græs på Kolding Stadion i går, og i dag vil 25-30 af vores driftsmedarbejdere være i fuld sving med at slå græs, bekæmpe ukrudt, og hvad der ellers presser sig på,” oplyser anlægs- og driftschef Martin Sejersgaard-Jacobsen, Kolding Kommune.

For stadig at undgå smittespredning har ledelsen taget en lang række forholdsregler for at sikre minimal kontakt til kolleger og borgere. F.eks. skal alle opgaver kunne udføres enkeltvis, medarbejderne kommer til at køre alene rundt i bilerne, køretøjer skal sprittes grundigt af efter brug, frokost- og middagspauser holdes i bilen eller i det fri, de ansatte møder forskudt eller kører ud hjemmefra, osv.

”Vi er glade for, at vi lige så langsomt kan komme i gang med vores arbejde igen, når det vel at mærke kan udføres på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Foråret er normalt en travl tid for os, for det er nu, at græsset, ukrudtet og hækkene for alvor begynder at gro. Men vi er fuldt opmærksom på, at al arbejde skal udføres uden nævneværdig kontakt med andre, og derfor henstiller vi selvfølgelig også til, at man holder god afstand til vores medarbejdere, hvis man møder dem ude i det fri,” siger Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Og lige en henstilling mere:

”Selv om vi nu klipper græsset, så vores grønne arealer bliver ekstra indbydende, og selv om vejret indbyder til udendørs hygge og aktivitet, så skal man stadig huske myndighedernes anbefaling om at holde afstand, og at der ikke må være samlet flere end 10 mennesker,” understreger Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Artiklen er publiceret 31. marts 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey