Tal viser, at folkeskoleelever i Kolding Kommune klarer sig bedre, end hvad man kunne forvente.

Tal viser, at folkeskoleelever i Kolding Kommune klarer sig bedre, end hvad man kunne forvente.

Kolding Kommunes 21 folkeskoler kan bryste sig af at have nogle af landets bedste elever. Undersøgelse efter undersøgelse viser, at eleverne klarer sig godt inden for forskellige parametre.

Over landsgennemsnit

Senest viser tal fra Folkeskolens Afgangsprøve (FSA) 2018/2019, at folkeskolernes løfteevne ligger over landsgennemsnit.
I dansk ligger folkeskoleeleverne i Kolding Kommune 0,4 karakter over landsgennemsnit. Og 0,6 karakter over landsgennemsnit i matematik.
Tallene er korrigeret for socioøkonomiske faktorer.

Løfteevne

Løfteevne er det, der viser forskellen mellem den forventede karakter og så det absolutte resultat. Ved at sammenligne disse data, kan man måle, hvordan eleverne på de enkelte skoler klarer sig i forhold til andre elever på landsplan med samme socioøkonomiske forhold.

Ros til pædagoger, lærere og ledere

Formanden for børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, Kristina Jørgensen, er glad for at Kolding Kommunes folkeskoler endnu en gang viser højt niveau.

"Vores elever i folkeskolerne er bare knalddygtige, og de er både nysgerrige og gør sig altid umage. Samtidig oplever jeg, at vores lærere og pædagoger på folkeskolerne er voldsomt engagerede i deres arbejde, så også en stor ros til dem og ledelserne for igen i år at sikre så flotte resultater, herunder især løfteevnen", siger Kristina Jørgensen.

Og så skolechefen i Kolding Kommune, Karen Mortensen, er enig.

"Vi har folkeskoler i Kolding Kommune, som vi kan være meget stolte af. Der leveres dagligt et højt engagement og kompetent arbejde med at udvikle alle elevers læring og trivsel. Skolernes løfteevne er et af parametrene, hvor man kan måle, at eleverne bliver dygtigere end man kunne forvente. Alle skoler i Kolding kommune har en høj løfteevne. Det er vi stolte af, og det skal vi arbejde ihærdigt på at fastholde og fortsat udvikle", siger Karen Mortensen.

Artiklen er publiceret 15. november 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey