Hvordan betaler du, når du parkerer på betalingspladsen i Kolding midtby? For at minimere smitterisikoen anbefales det at røre så lidt som muligt ved automatens skærm eller at spritte hænderne af før og efter brug.

Når cafeer og restauranter 18. maj får mulighed for at åbne for servering igen, ventes der flere mennesker i Kolding midtby. Det betyder øget pres på parkeringspladserne, og specielt hvis man parkerer på en betalingsplads, anbefales det at huske god håndhygiejne og at vise hensyn og holde afstand, hvis der er kø til p-automaterne.

”Flere og flere bruger parkerings-apps, når de parkerer. Her bruger man sin mobiltelefon til at starte og slutte parkeringen, og så man behøver ikke at komme i kontakt med automaten,” oplyser trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg fra Kolding Kommune.

Kommunen har en aftale om mobilbetaling på kommunale betalingspladser med følgende selskaber: EasyPark, ParkPark, ParkMan, ParkOne, OK og WayToPark. Vær opmærksom på, at du indgår en aftale med et privat firma, når du bruger deres app – læs mere på siden Betalingsparkering.

”Hvis man bruger betalingskort eller kontanter, anbefales det at have en lille flaske håndsprit i lommen eller tasken, så man kan spritte sine hænder af, før og efter man rører ved skærmen på betalingsautomaten,” anbefaler Maja Meldgaard Grøndberg.

Hvorfor sørger kommunen ikke for, at der er håndsprit ved automaterne?

”Vi har undersøgt forskellige muligheder. Men vi kan ikke sikre os mod, at spritten forsvinder, og vi kan ikke sikre, at der altid er sprit ved automaterne. Vi rengør automaterne et par gange om dagen, men herudover er det op til den enkelte at huske god håndhygiejne,” forklarer Maja Meldgaard Grønberg og fortsætter:

”Men heldigvis behøver man ikke vælge en betalingsplads. Man kan faktisk parkere gratis på over 90 pct. af de kommunale p-pladser i midtbyen.”

Hvorfor gør I ikke bare alle p-pladserne gratis for at mindske smittefaren?

”Der er langt større udskiftninger på betalingspladser end på de gratis p-pladser. Vores få betalingspladser er med til at sikre, at man som regel altid kan finde et sted at parkere sin bil tæt på bykernen,” siger Maja Meldgaard Grønberg.

Den letteste måde at finde en ledig p-plads i Kolding midtby er at bruge den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk. Her bliver hovedparten af p-pladserne konstant opdateret, så du kan se, hvor der er ledige pladser lige nu, og hvilke regler der gælde for pladserne.

Artiklen er publiceret 15. maj 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey