Skamlingsbanken er optaget i smutturen.dk over 50 enestående naturoplevelser i Danmark.

Skamlingsbanken syd for Kolding er optaget i en ny landsdækkende inspirationsguide, som skal markedsføre 50 enestående naturoplevelser i Danmark.

Smutturen.dk hedder det nye initiativ, som Realdania står bag sammen med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark. Guiden skal synliggøre de mest markante naturattraktioner, hvor danske og udenlandske besøgende både kan finde smuk natur og masser af oplevelser for børn og voksne.

”Ikke færre end 580 offentligt tilgængelige naturattraktioner har været indstillet til smutturen.dk, og derfor er vi naturligvis stolte over at slippe gennem nåleøjet som en af de 50 største naturattraktioner i Danmark. Det er virkelig et kvalitetsstempel,” siger biolog og projektleder Mette List, Kolding Kommune.

Sammen med Skamlingsbankeselskabet, Klokkestabelfonden og Danmarks Naturfredningsforening arbejder Kolding Kommune på at få gennemført en ny stor fredning af Skamlingsbanken. Hvis det lykkes, er det planen at fremtidssikre Skamlingsbanken som nationalt samlingssted med sjælden natur, storslåede udsigter, besøgscenter, folkemødeplads og friluftsaktiviteter.
”At vi nu bliver en del af smutturen.dk, flugter godt med vores vision om at gøre Skamlingsbanken endnu mere attraktiv. Vi opnår øget synlighed, og samtidig sørger smutturen.dk for at indsamle data om besøgsantallet, så vi får en ide om, hvor mange mennesker der besøger området. Det er rart for os at vide, for så kan vi bedre følge med i, hvordan vores forskellige initiativer bliver modtaget,” forklarer Mette List.

De 50 største naturattraktioner er udvalgt af et ekspertpanel med fire fagdommere blandt de forslag, som landets kommuner og turismeorganisationer har indstillet. Syddanmark er repræsenteret med 10 smutture. Ud over Skamlingsbanken er det bl.a. Mandø, Randbøl Hede, Gendarmstien og Svanninge Bakker.

”Vi skal åbne flere menneskers øjne for de fantastiske stedbundne attraktioner, vi har rundt om i landet. Smutturen skal hjælpe besøgende til at finde stederne. Samtidig skal den være med til at vise, hvordan et område kan skabe positiv lokal udvikling ved at dyrke de lokale potentialer,” siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Du kan se de 50 udvalgte naturattraktioner og få inspiration til din næste smuttur ud i det grønne på smutturen.dk. På kolding.dk/skamlingsbanken kan du læse mere om udviklingsplanerne for området.

Artiklen er publiceret Mar 12, 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey