Den 28. juni skifter Sydtrafiks busser til nye køreplaner, der gælder frem til juni 2021. På de fleste ruter er der tale om mindre ændringer, men på nogle ruter er der afgange, der helt udgår, fordi der er for få passagerer.

På baggrund af passagertal fra hele 2019 har Sydtrafik i samarbejde med kommuner og vognmænd identificeret 116 forskellige afgange på regionale ruter, hvor der i gennemsnit har været under 1,9 passagerer pr tur. Ændringerne har således ikke noget med Corona/Covid-19 at gøre, og det forventes kun at påvirke ganske få passagerer.

”Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer. Vi sparer miljøet for udledning af over 500 ton CO2 om året med disse ændringer,” fortæller Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik.

”Der er stadig mange ture tilbage på de berørte ruter, og der er også mulighed for at benytte Flextur.”

Ny skolerute til Jordrup

Når skoleåret 20/21 starter, så er der en splinterny skolerute 511 til alle, der skal fra Jordrup og ind til Kolding. Den er opstået ved at enkelte afgange på 257 er blevet nedlagt, og i stedet er der oprettet en mere direkte forbindelse, der tilgodeser så mange skoler og uddannelsesinstitutioner i Kolding som muligt.

Man kan også opleve mindre justeringer i bybusnettet på nogle eftermiddagsafgange, og på lokalruterne er det også vigtigt, at man tjekker sin sædvanlige rejse - se alle ændringer på Sydtrafiks hjemmeside

Med bus ud i sommerlandet

Nogle ruter kører med en særlig køreplan for skolernes sommerferie, og skolebusser holder selvfølgelig stille i samme periode. Der findes dog også ruter, der kun kører i uge 27 – 32.

Som noget helt nyt kører der i år en gratis shuttlebus rundt mellem Kolding kommunes største attraktioner. Den har fået navnet 255 og kan benyttes af både tilrejsende og lokale. Den lægger vejen forbi Trapholt, Geografisk Have, Skamlingsbanken og Unesco-byen Christiansfeld, for bare at nævne nogle steder.

Mellem Vejle, Billund og Jelling kører der også en gratis shuttlebus, der fragter sommerferiegæster rundt til attraktioner som Legoland, Givskud Zoo og Kongernes Jelling. Den kører nu på andet år, og ligesom Koldings shuttlebus kan ruten og køreplanen findes på både Rejseplanen og www.sydtrafik.dk/køreplaner.

Artiklen er publiceret 23. juni 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey