Den nyrestaurerede klokkestabel. Alle foto af Palle Skov.

Om Skamlingsbanken

Skamlingsbanken er med sine 113 meter over havet Sønderjyllands højeste punkt med en storslået udsigt. Skamlingsbanken er et populært udflugtsmål og et af Danmarks store nationale og folkelige samlingssteder. Endelig byder Skamlingsbanken, som er skabt af en gletsjer under sidste istid, på en rig og varieret natur, hvor især de store åbne græsningsarealer og overdrev er unikke.

De kommende år skal der investeres store beløb i at udvikle og fremtidssikre Skamlingsbanken som national attraktion. Det ventes at et nyt besøgscenter kan åbne dørene i 2021, blandt andet har A.P. Møller Fonden skænket 40 mio. kr. til det ambitiøse projekt, som du kan læse mere om på www.kolding.dk/skamlingsbanken.

Selvom meget lige nu står stille på grund af Corona, så er der stadig gang i byggepladsen på Skamlingsbanken.

Her er et nyt oplevelsescenter ved at tage form, og nu begynder bygningen at kunne ses i det store hul der er gravet. Væggene er sat op, og derefter kommer taget, der til sidst dækkes af græs, så det nærmest falder i med det bakkede landskab.

Der er doneret penge til den store revitalisering af Skamlingsbanken fra både AP møller Fonden, Kolding Kommune, Plan Danmark og Region Syddanmark. Talerstolen har fået et ansigtsløft, og der er lagt ny pigstensbelægning rundt om de mange monumenter, og så er restaureringen af Klokkestablen netop blevet færdig.

En ny sti er blevet lavet fra P-pladsen og ned til Klokkestablen. Både for at renovere vejen, samt for at få den til at falde bedre ind i landskabet. Vejen munder ud i en sti, der følger skovbrynet og fortsætter til skovstien ned til Lillebælt

Der er også lavet ny faskineløsning til regnvandet fra taget af Klokkestablen. Det meste ligger jo under jorden, men synligt er de nye granithjørner. Desuden er trappen er blevet renoveret og fuget op. En del af monumentet blev renoveret tilbage i 2015, hvor der blev tilført en sjette klokke. Her blev mindepladerne med de 83 navne også restaureret.

Foråret har desuden fået naturen til at vågne op, så en gåtur i det bakkede landskab med smuk udsigt over Lillebælt kan anbefales. Den tur har vi også taget med drone. Se de smukke billeder fra Skamlingsbanken, hvor det nye oplevelsescenter forventes at stå klar i foråret 2021.

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

Skamlingsbanken

 

 

 

 

Artiklen er publiceret 06. maj 2020
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey