Sundhedsstyrelsens gode råd til udendørsidræt

pdfDownload Sundhedsstyrelsens plakat med gode råd til udendørsídræt104.21 KB

 

Se de generelle retningslinjer på coronasmitte.dk

 

Indendørs fritids- og idrætsfaciliteter er stadig ikke tilgængelige

Folketingets partier begynder nu at åbne det danske samfund op igen. Dog er der fortsat en lang række restriktioner i det danske samfund for fortsat at forsøge at mindske spredningen af corona-virus/COVID-19 i Danmark.

Det betyder bl.a., at der indtil videre fortsat er et forbud mod indendørs sports- og fritidsaktiviteter, hvilket også omfatter hele aftenskoleområdet, ligesom vore foreningsdrevne fritidsklubber også stadig er omfattet af forbuddet.

 

Men det er også besluttet, at der nu åbnes op for, at alle former for udendørs fritids- og idrætsaktiviteter nu kan sættes i gang i foreningerne inden for de gældende retningslinjer. Det står klart, efter Folketingets partier torsdag den 7. maj 2020 indgik en aftale om anden fase af genåbningen af Danmark.

 

Det er afgørende, at krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. De indebærer blandt andet:

  • At man ikke må samles flere end 10 personer
  • At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (f. eks. ketcher eller golfkøller), anbefaler Sundhedsstyrelsen at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvor dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter er fælles kontaktflader (f. eks. dørhåndtag til anlægget eller rekvisitrum) skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af disse
  • Kommunale klublokaler herunder toiletter, omklædnings- og badefaciliteter er stadig ikke tilgængelige

Der er dog også flere spørgsmål, som skal afklares inden udendørs idræt med kropskontakt kan gå i gang. Vi beder derfor foreningerne om tålmodighed, indtil det praktiske er på plads. Lige så snart det er sket, vender vi tilbage til jer.

Nu starter de ældste elever også op og det giver et endnu større pres på udearealerne. Hvis foreningen har udendørsaktiviteter i tilknytning til en skole og/eller daginstitution skal denne kontaktes forud for opstart af aktiviteter ift. en lokal aftale omkring brug af udendørsarealerne, hvor skolerne har fortrinsret

 

Folketingets partier meldte også ud, at den professionelle idræt kan begynde igen – dog uden tilskuere: DIF er nu i gang med at få konkretiseret, hvad der præcis er indeholdt i begrebet ’professionel idræt”.

KUC, hvor vi i Fritid og Idræt har kontor, er fortsat lukket, men vi sidder sammen, hver for sig hjemme og er i daglig kontakt med hinanden, så vi er klar ved tasterne og ved telefonen.

 

Se mere om Corona-kompensationer fra staten til fritids- og idrætsforeninger.

 

Pas godt på jer selv og hinanden!

 

Rigtig god bededagsferie.

 

På vegne af Fritid og Idræt

 

Kurt Smidt tlf. 3054 6593 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Paul Frandsen tlf. 2170 8197 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mona Bruun Enevoldsen tlf. 7979 1843 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey