Første spadestik blev foretaget af formand for Fritids- og Idrætsudvalget Søren Rasmussen sammen med Morten Post fra Seest Boldklub, Tina Blach Lauersen fra Kolding Orienterings Klub og Finn Thomsen fra FiT-Trailrun
Trailcenteret Seest. Illustrationer af Tegnestuen Mejeriet, der har udarbejdet skitseprojektet.

Onsdag den 18. december fik formand for Fritids- og Idrætsudvalget Søren Rasmussen sammen med Morten Post fra Seest Boldklub, Tina Blach Lauersen fra Kolding Orienterings Klub og Finn Thomsen fra FiT-Trailrun taget første spadestik til vores nye trailcenter.

"Vi glæder os og er ivrige efter at komme i gang med den nye facilitet, ja faktisk så meget, at vi allerede er i gang" sagde Søren Rasmussen i sin tale, med henvisning til udgravningen til fundamentet bag ham, der allerede er godt på vej.

Trailcenteret bliver et mødested for oplevelser i og omkring Hylkedalen og er første skridt på vejen til at realisere udviklingsplanen for Hylkedalen, Seest gl. grusgrav og losseplads.

Andelen af voksne borgere, der dyrker idræt og motion i naturen er steget fra 36 procent i 2011 til 44 procent i 2016. Danskerne vælger i stigende grad at dyrke idræt alene eller i mindre grupper på selvvalgte tidspunkter. Her spiller naturen en vigtig rolle, hvor blandt andet løb og mountainbike er særligt populært. I takt med ændringerne i motionsvanerne efterspørger flere danskere muligheden for idræt og faciliteter i naturen.

I Kolding har vi sammen med Danmarks Idrætsforbund, Lokale og Anlægsfonden, Tegnestuen Mejeriet og en masse frivillige har været med til at udvikle en facilitet med servicefunktioner, der kan understøtte de mange idræts- og motionsaktive brugere af stier og ruter i naturen. En facilitet der også kan være med til at inspirere nye brugergrupper til at komme ud, så endnu flere kan bevæge sig for livet.

Det aktive udeliv i Kolding får et løft med opførelsen af trailcenteret. Det nye mødested i naturen skal give mountainbikere, OCR-løbere, vandrere, orienteringsløbere og mange andre i fritidslivet større mulighed for at opleve og dyrke det grønne, når trailcenter placeres på kanten mellem by og natur i Hylkedalen i det bynære naturområde ved Seest. Hylkedalen rummer en varieret natur og landskab, og har et uforløst potentiale som knudepunkt for naturoplevelser og motion i det fri – for nuværende og nye brugere.

Projektet er ét ud af i alt fem trailcentre, som skal etableres forskellige steder i landet. Det nye center er et samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund og Kolding Kommune. Lokale og Anlægsfonden støtter opførelsen af trailcenteret. Projektet er udarbejdet sammen med Tegnestuen Mejeriet og opføres af Henrik Madsen Tømrerfirma Aps.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey