I bl.a. Bork Havn findes der allerede moderne husbåde. Foto: Hvide Sand Seasight.

Om Marina City
På sydsiden af Kolding Fjord skabes en ny bæredygtig bydel. Marina City vil rumme et nyt og tiltrækkende by- og havnemiljø samt Danmarks største og mest attraktive marina udenfor hovedstadsområdet med 1.000 bådpladser. Læs mere om projektet på kolding.dk/marinacity.

Når Koldings nye bæredygtige bydel Marina City skyder op de kommende år, bliver der plads til 12-14 husbåde.

”Vi har mærket en stor interesse for husbåde. Derfor har vi nu lavet et informationsblad, hvor interesserede kan læse nærmere om planerne, og hvad det indebærer at bo i en husbåd,” oplyser Torben Gade, projektchef for Marina City.

I de foreløbige planer er der gjort plads til 12-14 husbåde i en-to etager. Husbådene tænkes placeres i en klynge bag ydermolen med udsigt ud over Kolding Fjord og i god afstand fra erhvervshavnens aktiviteter.

”Husbådene ses som en naturlig del af fremtidens marina og bymiljø. Rundt omkring i landet ser vi allerede en udvikling i retning af, at nogle bor året rundt på deres båd, mens andre både udlejes til feriebeboelse. Mange fristes tydeligvis af den lidt alternative livsstil, som en husbåd er udtryk for,” forklarer Torben Gade.

Husbådene ventes på flere måder at få en positiv effekt for Marina City. De flydende boliger vil medvirke til at skabe liv - også i aftentimerne og udenfor højsæsonen. Flere mennesker i området vil betyde mere tryghed, f.eks. hvis nogen skulle falde i vandet, ligesom de vil være med til at mindske risikoen for tyveri og hærværk. Lejeindtægterne fra pladserne vil bidrage til lystbådehavnens økonomi og drift, og endelig vil husbådene udgøre en attraktion, som kan være med til at profilere området.

Lige nu arbejdedes der på de mere detaljerede bestemmelser for husbåde, herunder tilladte højder, vilkår for pladsleje, osv. Du kan læse nærmere i pdfdet nye informationsblad1.71 MB. Du kan få yderligere information eller blive skrevet på interesselisten ved henvendelse til Torben Gade på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Artiklen er publiceret 21. marts 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey