Dybvadbro Station ligger i krydset mellem Troldhedestien og Egtvedvej /koldingvej, ved kanalen mellem Ferupsøerne og Søndersø.
Dybvadbro Station, et naturskønt mødested for alle.

Book lokalerne
Det er muligt at booke lokalerne på Dybvadbro Station via Koldings foreningsportal, eller ved at tage direkte kontakt til projektkoordinator Karen Tønning på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 40384855.

Følg med på
www.kolding.dk/troldhedestien

Som en del af projektet ”Troldhedestien – Mødesteder og oplevelser for alle” har Kolding Kommune fået et nyt mødested i Dybvadbros smukke stationsbygning.

Det er nu muligt for både organisationer, institutioner, foreninger og lignende i Kolding Kommune at booke lokalerne i den gamle stationsbygning, der står færdig efter en renovering. Dermed er Dybvadbro Station klar til at være et spændende mødested med plads til aktiviteter, formidling og fælleskab. Det omkringliggende naturområde har et stort potentiale for natur- og friluftslivsoplevelser, fortællinger og formidling af Troldhedebanens historie. Bl.a. ligger Dybvadbro Station i forbindelse med Hartesløjfen og tæt på Ferup Sø hvor der er trækfærge, shelters og plancheudstilling.

Nyt liv og hygge

Det nye hyggelige mødested har indvendigt tre dejlige mødelokaler med adgang til et køkken, samt toiletter, hvor af et af dem er et handicaptoilet. De fine lokaler er blevet indrettet med møbler, der har været en tur forbi Natur og Byg, hvor de er blevet sat i stand. Derudover er der kommet ”nye” møbler og service fra RE:USE, som er en del af Kolding Kommunes affaldsplads. RE:USE handler om at genbruge mest muligt, og udnytte ressourcerne meningsfuldt for både mennesker og miljø. Dermed er cirkulær økonomi tænkt ind.

Værestedet Vækststedet udstiller i et af lokalerne, med kunst lavet af to af Vækststedets brugere. Deres udstilling tager udgangspunkt i, at Dybvadbro er en gammel station, hvor folk har ventet på toget. Temaet for billederne handler om det flygtige møde, rejsen der begynder og eventyret der venter. 

Naturvejledning for børnehaver

Skov- og Naturgruppen fra Nordhøj står for meget af den aktivitet, der finder sted ved huset nu. De arbejder med den daglige vedligeholdelse og rengøring af stedet. Gruppen har bl.a. malet skuret, istandsat bord/bænkesæt til haven og fremstillet bænke, der er placeret rundt om bålstedet. Derudover tilbyder medarbejderne gratis naturvejledning for børnehaver i Kolding Kommune, og ikke mindst er de altid klar på at fortælle, om det arbejde de laver langs Troldhedestien.

Nye faciliteter

Alle er velkomne til at benytte de faciliteter, som efterhånden blomstrer op på Dybvadsbros grønne område.  I den østlige del af stationsbygningen er der to nyetablerede offentlige toiletter, hvoraf det ene er et handicaptoilet. I det røde pakhus, der ejes af Naturstyrelsen, er der en landskabsudstilling, samt fotos og plancher der fortæller om Troldhedebanen, livet på Dybvadbro Station og Harteværket. Her er der nye bord/bænkesæt, der gør det muligt for alle at nyde deres medbragte madpakker i tørvejr.

Fra 2020 åbner området yderligere op med flere faciliteter såsom shelters og madpakkehus.

Artiklen er publiceret 27. maj 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey