Tilmelding til projektkoordinator Johanne Methmann Tarpgaard på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 23 36 81 47 senest tirsdag den 22.maj.

 

Ønsker du naturoplevelser og godt kød? Og vil du være med til at tilse dyr og hegn, så køer kan græsse og naturen udvikle sig mere varieret? Så kom til informationsmøde torsdag den 24. maj fra 18.30-20.00 på KUC.

Kolding Kommune støtter i 2018 etableringen af et kogræsserlaug ved Skovløberhuset, i samarbejde med den landmand der forpagter arealet. Ønsket er at afgræsningen skal forbedre naturen på de lysåbne enge, og at medlemmerne kan dele en fælles interesse i naturpleje, naturoplevelser og at følge kødet fra jord til bord. Derudover håber vi, at kogræsserlauget vil tage del i projektet på Troldhedestien, og med deres arbejde være med til at skabe nye rum og rammer for oplevelser og udfoldelse i naturen.

Målet er at etablere en forening med 16-20 medlemmer, der hver får mulighed for at aftage ¼ kalv. Både organisationer og privatpersoner og organisationer kan blive medlem, og der vil være mulighed for forskellige former for organisering, alt afhængig af foreningens ønsker.

 

Kogræsserlaug

Kogræsserlaug er udbredt forskellige steder i landet, og i Kolding er der blandet andet kogræsserlaug i Alpedalen og nær Banansøen. I det nyoprettede kolaug vil medlemmerne i foreningen indgår en aftale med en landmænd om at passe køer fra maj til oktober. Herefter vil medlemmerne stå forrest i køen til at købe kødet fra de specifikke kalve, når kvæget slagtes. Det er medlemmernes opgave på skift at tjekke hegn og se efter om dyrene har vand og trives.

Mange bevægelseshæmmede, handicappede og psykisk sårbare oplever en stor glæde ved at være sammen med dyr og være en del af ligeværdige fællesskaber. Med kogræsserlauget håber vi, at medlemmerne i lauget vil understøtte disse borgeres mulighed for være medejere af kvæg og tage del i de opgaver der er i forbindelse med tilsyn, arrangementer eller lignende. Nogle vil muligvis deltage som privatpersoner, mens andre vil tage del i foreningen gennem de kommunale organisation de er tilknyttet.

 

Informationsmøde

Mødet bliver afholdt i Konference O på KUC, Ågade 27 i Kolding. Aftenen vil bestå af velkomst og præsentation af projektet på Troldhedestien, præsentation af kogræsserlauget og mulighed for at stille spørgsmål til jordbrugsteknolog Bettina Rasmussen og landmand Torben Lindholst. Derudover vil medlemmer af to nuværende kogræsserlaug i Kolding kigge forbi og fortælle om deres erfaringer.

Vi byder på kaffe, frugt og kage. Der vil være forhåndstilmelding til foreningen samt blive aftalt en dato midt i juni til en stiftende generalforsamling.

Tilmelding til projektkoordinator Johanne Methmann Tarpgaard på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 23 36 81 47 senest tirsdag den 22.maj.

Det endelige program for aftenen bliver tilsendt de tilmeldte et par dage inden.

 

Se og print invitationen her:

pdfInvitation til informationsmøde om kogræsserlaug 24. maj.pdf586.36 KB

 

www.kolding.dk/troldhedestien  kan du læse mere om det overordnede projektet.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey