Næsten 100 kommende elever og forældre på Brændkjærskolens eliteidrætslinje var samlet til introduktionsaften i tirsdags for at blive forberedt på, hvad der venter efter sommerferien. Det var en flok spændte elever, hvoraf nogle havde taget turen fra Sjælland for at være optimalt forberedt på den nye del af tilværelsen.

 
Forældre på skolebænken

Hvordan håndterer man en skade ved sit barn? Hvor meget skal man presse sine børn? Spørgsmålene var mange og debatten god, da Team Danmarks mentalkursus for forældre blev afholdt, mens eleverne var sendt uden for døren i to timer. Psykolog Jakob Freil kunne berette om, hvordan man kunne hjælpe til at fastholde glæden ved sporten og hjælpe de unge mennesker til selv at tage ansvar og planlægge hverdagen. Det var nogle af de væsentligste punkter i seancen, hvor forældrene blev klædt på til at kunne tackle de udfordringer, der kan følge med børnenes satsning på en sportskarriere. ”Sportspsykologens indlæg var meget relevant og brugbart. Super, at få med som forældre.” udtaler Dorte Svane, der har en søn, som starter på håndboldlinjen og flytter ind på Idrætsakademi Kolding.

Erfaringer videregivet

Mens forældrene fik vendt Piotr Wozniacki og mange andre emner, var eleverne trukket ind i et andet lokale, hvor to elever, der har prøvet eliteidrætslinjen på egen krop, kunne fortælle om deres erfaringer. Martin Laursen har efterhånden fået sit navn slået fast i dansk squash efter sin første hele sæson som fast mand på Koldings elitedivisionshold. Martin har gjort store fremskridt og kunne fortælle om, hvad der venter på længere sigt, og hvad eliteidrætslinjen har givet ham. Nikolaj Enderleit, der er en af talenterne fra håndboldlinjen, havde ligeledes stillet sig til rådighed for at fortælle de kommende elever noget om, hvad de kan forvente sig af deres nye tilværelse og svare på spørgsmål.

Elevernes viden testet

Udover oplæggene og efterfølgende spørgsmål blev der tid til at prøve den nye tøjpakke og få testet sin viden omkring OL. Quizzen viste, at elevernes konkurrencegen i høj grad var til stede, og der blev knoklet for at finde alle oplysningerne, inden eleverne til sidst blev sluppet løs i skolegården til boldspil og socialt samvær. Der blev hurtigt snakket på kryds og tværs, hvor nogen kendte hinanden fra den gamle skole eller idrætten, mens andre fik taget forskud på de nye bekendtskaber, der venter efter sommerferien. Dagen blev afsluttet af med grill og hygge, hvor forældre og elever fik mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende og blive opdateret på de praktiske ting omkring eliteidrætslinjen.


”Introaftenen er et nyt tiltag, som vi har indført sidste år for at forberede de kommende elever og forældre på, hvad der venter. Nogle forældre har tidligere givet udtryk for, at de mangler hjælp til at tackle udfordringer i børnenes sportslige udvikling” udtaler skolekoordinator Henning Tastesen og supplerer ”Vi har allerede fået meget positiv respons, og opbakningen har også været helt fantastisk, hvor alle på nær en, der er bosat på Færøerne, deltog.”

 

For nærmere information kontakt:

Skolekoordinator Henning Tastesen 4077 7121 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Elitekoordinator Bjarne Foged Henriksen  7979 7519 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Artiklen er publiceret 21. juni 2012
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey