Kolding Kommune har midlertidigt lukket for den frie adgang til kommunens nye digitale byggesagsarkiv. Det sker, efter at der er fundet CPR-numre i arkivet.

"Siden lanceringen af byggesagsarkivet 23. juni har borgerne indrapporteret fundet af tre CPR-numre. Personnumre må naturligvis ikke ligge i et åbent arkiv. Derfor har vi med det samme lukket for den åbne adgang til arkivet, indtil vi har fundet en løsning på problemet," oplyser områdechef Merete Dissing, Kolding Kommune.

Byggesagsarkivet indeholder alle afsluttede byggesager på alle ejendomme i Kolding Kommune. Skønsmæssigt indeholder arkivet omkring 100.000 byggesager svarende til 4,2 mio. sider. De mange byggesager er blevet gennemgået og scannet af et firma, som er godkendt til det højeste nationale sikkerhedsniveau. Efterfølgende er samtlige dokumenter blevet screenet elektronisk for bl.a. CPR-numre, og kommunen har gennemført en manuel gennemgang af en stor del af arkivet.

"Vi har arbejdet på at digitalisere alle vores papirbyggesager i halvandet år. Antallet af byggesager fortæller noget om opgavens omfang, men derfor må der selvfølgelig ikke være CPR-numre i et åbent arkiv. Nu går vi med det samme i gang med at analysere problemet. Vi tager også kontakt til andre kommuner, som har digitaliseret og åbnet deres byggesagsarkiv, for vi er naturligvis ikke den eneste kommune, som står med den her udfordring. Mit håb er, at vi kan være klar med en handlingsplan efter sommerferien," oplyser Merete Dissing.

Fælles for de CPR-numre, som er dukket op siden lanceringen af byggesagsarkivet, er, at de har været skrevet i hånden, og tit har numrene stået på en måde – f.eks. skævt på papiret – så den elektroniske screening ikke har fanget dem.

Ideen med det nye digitale byggesagsarkiv er, at alle afsluttede byggesager skal være åbne for offentligheden via nettet. Det er en stor fordel for husejeren, som har let adgang til f.eks. tegninger og kloakplaner, men i høj grad også for f.eks. håndværkere og ejendomsmæglere, der fra deres smartphone eller tablet uden ventetid kan få oplysninger om den ejendom, de arbejder på.

"Indtil vi genåbner vores digitale byggesagsarkiv, må vi henvise folk til at søge om adgang til den enkelte byggesag i vores forvaltning. Det kan man gøre på nettet eller telefonisk. Vi bestræber os på at sende den pågældende byggesag inden for en-to arbejdsdage, og vi kikker selvfølgelig byggesagen igennem for CPR-numre, før vi sender den," siger Merete Dissing.

Artiklen er publiceret 01. juli 2014
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey