Corona: Tiltag og konsekvenser

Her orienterer vi om tiltag og konsekvenser i Kolding Kommune. Siden opdateres løbende...


Kolding var den første kommune, der benyttede sig af en ny lov, der gør det anderledes for private firmaer at tilbyde hjemmehjælp.

Der kommer nu et nyt udbud af privat hjemmehjælp i Kolding Kommune. Oprindeligt ønskede byrådet, at kommunens ældre har fire firmaer og den kommunale hjemmehjælp at vælge imellem. Men der er nu kun to tilbage, og derfor sættes der nu gang i et nyt udbud.

De to leverandører opsiges med seks måneders varsel jf. kontrakten. Det bliver op til Seniorudvalget at løse og gennemføre en udbudsform, der sikrer frit valg, kvalitet og sikkerhed for at hjemmehjælpen bliver leveret.

"Vi intet har at udsætte på de to nuværende leverandører, tvært imod er vi glade for, at de hjælper vores borgere" siger formand for Seniorudvalget Søren Rasmussen.

Kolding var den første kommune, der benyttede sig af en ny lov, der gør det anderledes for private firmaer at tilbyde hjemmehjælp. Her blev kvaliteten fastholdt, men flere firmaer er faldet fra.

"Med det nye udbud vil vi sikre, at vores ældre får en sikkerhed for en ordentlig kvalitet, valgfrihed mellem kommunal eller privat samt gode chancer for at fastholde deres velkendte hjemmehjælper. Vi ved, at mange af vores ældre sætter pris på alle tre ting. Desuden vil vi også sikre de ansatte ordentlige arbejdsvilkår, uanset om de er ansat hos os eller en af de private leverandører", siger Søren Rasmussen, der samtidig understreger at ingen af de ældre der har privat hjemmehjælp hos Attendo eller Trekantens rengøring og pleje skal skifte leverandør: "I opsigelsesperioden beholder man den hjemmehjælper man har, og vi forventer, at de to udbydere også vil være en del af et nyt udbud, så ingen behøver at skifte, hvis de ikke ønsker det".

"Vi er nødt til at tænke nye tanker for at udvikle vores velfærd i Danmark og her har Kolding i mange år været en frontløber. Men det må ikke gå ud over vores ældre, så man skal også erkende, når nye love ikke helt virker og så rette til, siger Per Bødker Andersen, næstformand i seniorudvalget Kolding Kommune og tilføjer, at tryghed, faglighed og overenskomstmæssige arbejdsforhold må være helt centrale emner, når nyt udbud skal beskrives. Desuden håber han, at flere lokale virksomheder vil byde ind.

Det forventes, at budgettet holder for 2014, og først når udbuddet er færdigt, er det muligt at vurdere, om det får betydning for næste års budget.

Artiklen er publiceret 23. juni 2014
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey