Der bliver tændt op under bålet og poppet popcorn, når Harteværket arrangerer åbent hus.
Der bliver fyret op under sodavandskanonerne ved åbent hus-arrangementet.

Harteværket vil det kommende år blive omdannet til et moderne oplevelses- og aktivitetscenter. Planerne kan du høre nærmere om, når der søndag den 10. maj, klokken 10-14, er åbent hus på Danmarks første større vandkraftværk. Arrangementet byder også på rundvisninger, foredrag, sjove aktiviteter for børn, og så kan du være med til at skrive Harteværkets historie.

"Det er en tradition, at Harteværkets Venner og Fonden Harteværket inviterer til åbent hus i foråret. I år vil der helt naturligt komme ekstra fokus på vores store projekt til 21 mio. kr., som vil gøre det gamle vandkraftværk til et trækplaster for alle, der gerne vil lære noget om vand, energi og bevægelse," fortæller projektleder Cecilie Røner.

Ved åbent hus-arrangementet på Alpedalsvej 107 A kan du få en rundvisning på værket og høre et foredrag om dets historie kl. 10.30 og kl. 12.30. Børnene kan bl.a. prøve sodavandskanonen, spise popcorn tilberedt over bålet eller fiske med net fra fiskebroen.

"Vi håber på godt vejr, så folk kan nyde områdets natur. Fra Harteværket kan man bl.a. følge en trampesti på 4-5 km langs Kolding Å til udsigtsplatformen og tilbage igen via Påby og den gamle kirkesti," oplyser Cecilie Røner.

Endelig kan man være med til at skrive Harteværkets historie. Medarbejdere fra Kolding Stadsarkiv og Museet på Koldinghus sidder klar i arkivets rullende arkiv ARKIV CAMP med kaffe på kanden for at tage imod fortællinger og materiale om Harteværket.

"Historien kommer til at spille en vigtig rolle, når Harteværket omdannes til et oplevelses- og aktivitetscenter, og forhåbentlig vil rigtigt mange slå et smut forbi ARKIV CAMP ved åbent hus-arrangementet og hjælpe med at få fortalt historien om Harteværket. Alle bidrag om spændende personer, sjove episoder, etc. vil blive modtaget med taknemlighed," siger Cecilie Røner.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke ved arrangementet.

Artiklen er publiceret 04. maj 2015
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey