Boligselskaberne Lejerbo og Domea Lunderskov-Kolding har samlet fået 8 millioner kroner i støtte til at bygge nye studieboliger på Teglgårdsvej i Kolding.

Byrådet giver støtte til byggeriet af 79 nye studieboliger tæt på campus

De studerende i Kolding kan se frem til endnu flere ungdomsboliger tæt på campus. Tirsdag aften besluttede et enigt byråd at støtte boligselskaberne Lejerbo Kolding og Domea Lunderskov-Kolding byggeri af i alt 79 studieboliger på Teglgårdsvej.

De nye studieboliger fordeler sig som henholdsvis 27 og 52 nye lejligheder på Teglgårdsvej 21 og Teglgårdsvej 27. Begge steder opføres boligerne som etageejendomme med både et- og toværelsesboliger. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i august 2017.

De to nybyggerier kommer til at koste 80 millioner kroner. Heraf støtter kommunen byggerierne med 8 millioner.

Kolding Kommune ønsker, at flere studerende skal bo i Kolding, mens de tager deres uddannelse i byen. Derfor er der i 2015 afsat 16 millioner kroner i budgettet til at støtte opførslen af flere ungdomsboliger i byen.

De senere år er der bygget mange nye ungdomsboliger omkring campusområdet i Kolding. Senest stod henholdsvis 82 og 83 nye lejligheder klar i august og maj.

9.500 studerende læser i Kolding på mere end 45 forskellige ungdoms- og videregående uddannelser. 

Artiklen er publiceret 29. marts 2016
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey