Plakater og store papblyanter skaber opmærksomhed om det kommende kommunal- og regionsvalg på kommunens daginstitutioner. På valgdagen holder fire institutioner længere åbent for at gøre det lidt lettere for forældrene at få sat deres kryds.

Småbørnsfamilier er pressede på tid og kan måske have svært ved at finde tid til at stemme. Men hvad nu, hvis daginstitutionen holder lidt længere åbent på valgdagen? Vil det få flere børnefamilier til at stemme? Det tester Kolding Kommune ved at lade fire daginstitutioner holde en time længere åbent 21. november 2017, så far og mor kan sætte deres kryds i fred og ro uden at skulle have deres trætte børn med.

 

De fire daginstitutioner, som holder en time længere åbnet for pasning af egne børn på valgdagen, er Daginstitutionen Troldblomst i Christiansfeld, Børnehuset Broen i Vamdrup, Engsøens Børnehus i Lunderskov samt Daginstitutionen Nordstjernen i Kolding. Sidstnævnte institution har i forvejen aftenåbent for forældre, der på grund af aftenarbejde har behov for sen børnepasning.

”Vi ved ikke, om det har nogen effekt at holde lidt længere åbent, men nu prøver vi det af i fire institutioner for at blive lidt klogere,” siger kommunikationschef Lars Svoger, Kolding Kommune.

Forældre, der benytter sig af den forlængede åbningstid, bliver bedt om at udfylde et spørgeskema, så kommunen får en indikation af, om initiativet virker.

”Fra valgforskerne ved vi, at de 26-40 årige – heriblandt småbørnsforældre – stemmer sjældnere end gennemsnittet af befolkningen ved kommunalvalg. Det vil vi gerne prøve at ændre, da valg er hjørnestenen i vores demokrati,” fortæller Lars Svoger.

Op til valget har kommunen også sendt en plakat og en stor valgblyant af pap ud til samtlige daginstitutioner, så forældrene bliver opmærksomme på valget og måske kommer til at snakke med børnene om, hvad der foregår i øjeblikket med plakater i lygtepælene, osv.

 

Artiklen er publiceret 17. november 2017
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey