Selv om teknikken drillede tidligere på dagen, har alle fremmødte haft mulighed for at afgive deres stemme. Modelfoto: Colourbox.

De IT-problemerne, som skabte problemer tidligere på dagen på seks valgsteder i Kolding Kommune, er nu løst. Vælgernes valgkort kan igen scannes elektronisk på alle afstemningssteder, hvilket sikrer mindre ventetid, når borgerne møder op for at stemme.

 

Seks valgsteder i Kolding Kommune havde først på dagen problemer med at scanne valgkort elektronisk – nemlig Parkhallen, Lyshøjhallen, Lunderskovhallen, KFUM-hallerne, Bjert-Hallen og Cuben. Her blev registreringen i stedet foretaget manuelt. Også fra andre kommuner var der meldinger om tilsvarende IT-problemer.

Fra sidst på formiddagen lykkedes det at få løst IT-problemerne, så valgkort igen kan scannes elektronisk.

”Vi beklager eventuelle gener, som nogle borgere måske har oplevet tidligere på dagen. Heldigvis har vi kunnet løse udfordringerne på de seks afstemningssteder manuelt, så alle fremmødte har kunnet afgive deres stemme. Men vi er naturligvis glade for, at vi nu igen kan scanne valgkort elektronisk. Nu er vi klar til det store rykind, når folk møder op for at stemme efter arbejde,” siger Mikkel Qvist Nørholt, som er ansvarlig for afvikling af valget ved Kolding Kommune.

De øvrige ni afstemningssteder i Kolding Kommune har ikke været berørt af IT-problemerne.

 

Artiklen er publiceret 21. november 2017
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey