Luftfoto af Rebæk Strand, hvor der er konstateret forhøjede værdier af E. coli-bakterier. Det samme er tilfældet ved Stenderup Hage Strand. Derfor frarådes badning ved de to strande. Foto: AT Luftfoto.

Opdatering 22. august 2018, kl. 12.00: Badning ved de to strande frarådes ikke længere. Resultatet af nye prøver viser, at kvaliteten af badevandet igen er ok.

Bad ikke ved Rebæk Strand og Stenderup Hage Strand.

Sådan lyder anbefalingen fra Kolding Kommune, efter at der er fundet for mange E. coli-bakterier i vandet ved de to strande.

”Efter aftale med embedslægen fraråder vi folk at gå i vandet ved de to strande,” siger miljøtekniker Timm Jäger fra Kolding Kommune.

Kommunen tjekker løbende kvaliteten af badevandet ved strandene. Hvad de forhøjede værdier af E. coli-bakterier ved Rebæk og Stenderup Hage skyldes, prøver kommunen nu at finde en forklaring på sammen med forsyningsselskabet BlueKolding.

Der er allerede taget omprøver af badevandet ved de to strande. Senest onsdag i denne uge regner kommunen med at få svar på prøverne.

”Vi åbner for badning ved de to strande, lige så snart tallene er i orden. Indtil da frarådes badning. Hvis man kommer til at sluge vand med for mange E. coli-bakterier, risikerer man dårlig mave samt hoved- og mavepine,” forklarer Timm Jäger.

Se alle kommunens strande

Artiklen er publiceret 20. august 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey