Det kan være fristende at hente motorsaven, hvis et træ lige uden for matriklen skygger ind over haven eller hvis et levende hegn tager udsigten. Men det er altså kun tilladt at fælde træer og hegn på egen grund. Fælder du kommunale træer eller hegn bliver det betragtet som hærværk.

Hvert eneste år får Kolding Kommune anmeldelser fra borgere om træer og hegn, der har stået på kommunale arealer og er blevet fældet. Og lige nu er tendensen stigende fortæller Stine Houborg, der er skov- og landskabsingeniør i By- og Udviklingsforvaltningen.

- Vi mærker, at der er sæson for at gå i haven og trimme beplantningen, men som husejer skal man være opmærksom på, hvor skellet går. Er man generet af træer eller beplantning uden for sin matrikel, kan man bruge ’Giv et praj’-app’en og man er også meget velkommen til at kontakte os på mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på telefonnummer 7979 1400, siger Stine Houborg, der understreger, at selvtægt ikke er en løsning. Ulovlig fældning af træer og hegn medfører et erstatningskrav, bliver betragtet som hærværk og i yderste konsekvens anmeldt til politiet.

- Et træ eller en beplantning, der fx er 30 år gammelt, repræsenterer en stor værdi og bliver det fældet, kan det ikke umiddelbart erstattes. Desuden skal man huske på, at det træ, som man synes er generende, ofte udgør en stor glæde for andre, siger Stine Houborg videre.

Den øgede aktivitet i haverne her i forårsmånederne mærker By- og Udviklingsforvaltningen også på anden vis.

- Vi får en del meldinger på haveaffald, der bliver smidt på kommunale arealer. Det kan selvfølgelig være en meget nem og hurtig løsning for den enkelte, men betyder desværre, at vi er nødt til at bruge kommunale ressourcer på at samle haveaffaldet op. Det er ærgerligt, når der er så mange andre opgaver, vi hellere vil bruge vores kræfter på, fortæller Stine Houborg.

Hun fastslår, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at køre haveaffaldet på genbrugspladsen, da der både i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld er døgnåbne genbrugspladser.

 

Artiklen er publiceret 07. maj 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey