Nu kan du bruge din mobil til at finde en ledig p-plads.

Læg den nye funktion ind på din mobil

  • Åbn hjemmesiden på din mobil - www.parkering.kolding.dk  
  • Klik på Menu > Hjælp > Vælg den browser, som du bruger på din mobil
  • Herefter viser en illustration, hvordan du lægger den nye funktion ind på din mobil, så du fremover bare skal klikke på en knap, ligesom når du åbner en app.

Nu bliver det lettere at parkere i Kolding midtby. 23. november 2018 lancerer Kolding Kommune en ny mobilvenlig hjemmeside, som gør det muligt at finde nærmeste ledige p-plads via mobiltelefon, tablet og computer.

Specielt muligheden for at finde en ledig p-plads på mobilen ventes at blive et hit hos bilisterne, da de fleste mennesker har en smartphone på sig i dag. Det har i flere år været muligt at betale for parkering med mobiltelefonen gennem Easypark, Parkpark og Parkman, men der manglede information om parkeringsmulighederne.

”For bilister, der ikke kender Kolding særligt godt, vil det være dejligt let at køre ind til siden, når de nærmer sig bymidten, og tjekke mobilen for at finde en p-plads. Vanebilisterne har ikke samme behov, men hvis der er optaget på deres normale p-plads, så kan de nu med mobilen finde en anden ledig plads uden først at skulle køre rundt og lede,” forklarer trafikplanlægger Maja Meldgaard Grøndberg, Kolding Kommune.

På den nye mobilvenlige hjemmeside - www.parkering.kolding.dk - finder du information om alle kommunale og enkelte private parkeringspladser i midtbyen. For 2050 af pladserne vises livedata, hvor du kan se antallet af ledige pladser lige nu. Kun 150 kommunale p-pladser i midtbyen mangler endnu livedata. På hjemmesiden kan du også finde information om priser, tidsbegrænsninger, handicappladser, m.m.

Også nemmere at finde handicappladser

Formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville glæder sig over den nye service til bilisterne.

”I Teknik- og Klimaudvalget har vi hele tiden fokus på, hvordan vi kan gøre midtbyen attraktiv for de besøgende og der er ingen tvivl om, at dette tiltag er et stort skridt i den retning. Ikke mindst glæder jeg mig, over, at det også bliver nemmere at finde frem til en ledig handicapplads. I første omgang er omkring 20 af de godt 40 offentlige handicappladser med på livedata,” fortæller Jakob Ville og tilføjer, at ’den nye parkerings-hjemmeside er et godt eksempel på, hvordan borgere og virksomheder kan få glæde af de data, Kommunen har til rådighed.

City Kolding: Flere besøgende i midtbyen

I City Kolding er man også glade for den nye funktion.

”Det var dejligt, da kommunen sidste år indførte det nye p-henvisningssystem med elektroniske skilte, og det er endnu bedre, at man nu kan bruge mobilen til at finde en ledig p-plads. Der er selvfølgelig stadig pres på p-pladserne i midtbyen, men det gør en stor forskel, hvis man slipper for at skulle køre rundt for at finde en ledig p-plads. Det er en super fin service at give til vores gæster i byen,” siger citychef Mette Schumacher.

Færre frustrationer

I alt er mere end 2200 offentligt tilgængelige p-pladser i midtbyen talt, når man ikke tæller kantstensparkering med. Kommunens trafikplanlægger lægger ikke skjul på, at der er pres på p-pladserne i perioder, men det betyder ikke, at alt er fyldt op.

”Vi har faktisk ledig kapacitet. I Føtex’ P-hus og på p-pladsen ved Riberdyb er der f.eks. næsten altid ledige pladser. Men trafikanterne ved ikke nødvendigvis, hvor hullerne er. Her kan vores nye løsning hjælpe, så den enkelte bilist slipper for en masse frustration, og så trafikken kommer til at glide lidt bedre,” siger Maja Meldgaard Grøndberg.

www.parkering.kolding.dk kan du få yderligere oplysning om den nye funktion. I faktaboksen i venstremenuen kan du se, hvordan du hurtigt og let lægger den nye funktion ind på din mobil.

Artiklen er publiceret 22. november 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey