Teglgården Strand.

Store forekomster af blågrønne alger har fået myndighederne til at fraråde badning ved flere danske strande og søer. I Kolding er der foreløbig ingen tegn på opblomstring af alger, der kan forårsage sundhedsproblemer for både mennesker og dyr.

”Vi tjekker løbende badevandskvaliteten ved vores strande og i Skærsø, og foreløbig har vi ikke konstateret nogen form for opblomstring af alger,” fortæller miljøsagsbehandler Dariush Hakimi fra Kolding Kommune.

Alger trives ved høje temperaturer og stille vejr, så vejrforholdene i år er gunstige for alger. Derfor er det en god ide at holde øje med, hvordan badevandet ser ud, før man bader – og så i øvrigt bruge sin sunde fornuft.

”Det er meget tydeligt, når der er mange alger, og som regel vil man slet ikke have lyst til at bevæge sig ud i vandet,” siger Dariush Hakimi.

Gode algeråd

Miljøstyrelsen har en række gode algeråd for både dyr og mennesker. Følger man dem, mindsker man risikoen for, at badeturen ender med irritation, kløe eller måske diarre. Et af rådene lyder: ”Gå ud i vandet til knæene og kik på dine fødder. Hvis du ikke kan se dem, kan vandet være så fyldt med alger, at du ikke bør bade.”

Se algerådene fra Miljøstyrelsen.

Hvis der konstateres alger

Hvis kommunen konstaterer alger i badevandet, bliver det med det samme meldt ud på kommunens hjemmeside og Facebook, og der bliver sat skilte op på stedet.

”Den ramte strand/sø bliver også markeret med rødt flag i app’en Badevand, som det altid er en god ide at tjekke, før man tager til stranden,” forklarer Dariush Hakimi og fortsætter:

”Opdager man større algeforekomster, er man meget velkommen til at give kommunen et praj på 79 79 77 13 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så vi kan undersøge vandet og overveje, om badning skal frarådes.”

På oplevkolding.dk finder du en oversigt over kommunens badestrande, mens du her på hjemmesiden kan læse mere om, hvordan vi fører kontrol med badevandet.

Artiklen er publiceret 27. juli 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey