Kompost er en miljøvenlig måde at lave naturlig gødning på.

Fra 30. marts til 14. april slår genbrugspladsen i Vamdrup, i Christiansfeld og på Bronzevej dørene op for, at private borgere i Kolding Kommune kan hente gratis kompost.

Sommeren er lige om hjørnet, og det er snart tid til at pleje haven. Nu kan blomsterbedet og den nylagte græsplæne få en god start på sommeren og gode forudsætninger for at stå skarpt hele sæsonen.

 

Kolding Kommune vil sætte fokus på haveaffald og den gode brug af behandlet haveaffald – kompost. Komposten kan give haven nyt liv og er produceret af haveaffald, der er blevet afleveret på genbrugspladser. Komposten er en miljøvenlig måde at skabe naturlig gødning på.

 

Den gode brug af kompost

Som tommelfingerregel skal der lægges et lag på cirka en centimeter i bedene en gang om året, og cirka tre centimeter, når der skal anlægges en ny græsplæne. Herefter skal komposten rives eller fræses ned i det øverste jordlag. Som haveejer er det vigtigt at vide, at man aldrig bør så direkte i komposten, da frøene kan have svært ved at spire.

 

Praktiske informationer

På hver af de tre udvalgte genbrugspladser bliver der løbende fyldt op med kompost. Derfor kan genbrugspladsen godt være løbet tør for kompost den ene dag, og fyldt op dagen efter.

 

Tag din egen skovl med til at læsse på traileren.

 

Læs mere om kompost på kolding.dk/kompost.

Artiklen er publiceret 14. marts 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey