Korkoncert på kulturnatten. Foto: Lasse Lagoni.

OBS: Høringsfristen er overskredet

Nye retningslinjer for Kulturpuljen i høring

Kulturudvalget lægger op til, at der kommer nye retningslinjer for Kolding Kommunes Kulturpulje fra 2019. I den forbindelse er der en række ændringer, der vil få betydning for tildeling af støtte fremadrettet. På den baggrund fremlægges forslaget i høring.

Har du kommentarer til de nye retningslinjer, så send gerne en mail senest 5. november til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Kulturudvalget tager endeligt stilling til retningslinjerne i december, hvor høringssvarene vil indgå i overvejelserne.

Den væsentligste ændring i de nye retningslinjer er, at støtten fra Kulturpuljen fremover som udgangspunkt maksimalt kan gives til det samme arrangement 3 år i træk, og at ansøgerne må forvente en aftrapning af støttens størrelse over tid. Baggrunden for dette er et kulturpolitisk ønske om primært at se støtten fra puljen som en startstøtte til initiativer, der på sigt skal kunne bære sig selv.

Som en konsekvens af denne ændring, kan der ikke længere automatisk forventes udmøntet midler til ”sæsonstøtte”.

Det understreges også i de nye retningslinjer, at Kulturpuljen primært er tiltænkt støtte til frivillige, foreninger, organisationer og enkeltaktører, og at der kun i særlige tilfælde kan gives støtte til kommunale institutioner, eller større selvejende institutioner med en væsentlig kommunal driftsstøtte. Det betyder også, at professionelle kunstnere ikke kan modtage støtte til udgivelse eller produktion af egne værker via Kulturpuljen.

Med de nye retningslinjer gives der heller ikke støtte til transport til arrangementer eller konkurrencer.

Læs hele forslaget:

pdfForslag til ændrede retningslinjer for kulturpuljen162.7 KB

Artiklen er publiceret 17. oktober 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey