Det ca. 70 meter lange hegn ligger ud mod Østerbrogade, hvor omkring 20.000 biler passerer i døgnet.

 

Byens PlankeVÆRKER
Kulturudvalget og Plan- og Boligudvalget besluttede sammen tilbage i 2016, at nogle af de mange byggepladser, der skyder op i Kolding, skal være lidt sjovere at kigge på. Siden har byggehegnet omkring byggeriet af finanshusene i Design City, boligbyggeriet på Ndr. Ringvej 1 og byggeriet af Sundhedshuset været en del af Byens PlankeVÆRKER. De to udvalg har afsat 30.000 kr. til at udsmykke byggehegnet foran IBA’s byggeri.

Dommerkomitéen består af Kulturudvalgets næstformand, Plan-, Bolig og Miljøudvalgets næstformand, samt repræsentanter fra IBA Erhvervsakademi Kolding og By- og Udviklingsforvaltningen.

Læs mere om kunstprojektet Byens PlankeVÆRKER og om konkurrencen.

 

 

Byggehegn behøver ikke at være kedelige at kigge på. IBA Erhvervsakademi og Kolding Kommune skyder derfor en konkurrence i gang om at skabe et kunstværk på byggehegnet omkring byggeriet af IBA’s nye domicil.

 

Til sommer næste år står IBA’s nye domicil klar til at tage imod omkring 2000 studerende og 150 ansatte.

Indtil da er grunden i Campus-området mellem Havnen, Kolding Å og midtbyen en stor byggeplads med kraner, maskiner og byggemateriale. Arbejdet gik så småt i gang før jul og pladsen er nu lukket af med et byggehegn, der er udvalgt til at være en del af kunstprojektet Byens PlankeVÆRKER.

Idéen er at give de forbipasserende en oplevelse. Det fortæller byrådsmedlem Merete Due Paarup.

- Den del af byggehegnet, som vi har sat penge af til at udsmykke, ligger ud mod Østerbrogade, hvor der hver dag passerer tusindvis af biler og på den måde er der mange, der får glæde af kunstværket, fortæller Merete Due Paarup, der håber, at der kommer mange og meget gerne anderledes og kreative bud på at udsmykke byggehegnet.

Også ressourcedirektør Vibeke Lykke Olsen fra IBA ser frem til de forhåbentlig mange gode forslag, der kommer ind i konkurrencen.

- Vi håber, at vi får nogle bud, som udtrykker vores hverdag med uddannelse, læring, kompetenceudvikling og viden, siger Vibeke Lykke Olsen, der også er en del af dommerkomitéen.

 

 

Konkurrencen er åben for alle – både amatører og professionelle. Virksomheder og interesseorganisationer kan dog ikke deltage, da målet med projekt Byens PlankeVÆRKER er at skabe kunst i det offentlige byrum. Som kunstner skal man være indstillet på at trække i det varme vintertøj, da værket skal være færdig senest den 11. marts.

- Det er vigtigt, at vi får et kunstværk, der er holdbart, da det skal kunne modstå vejr og vind i halvandet år. Men ellers er vi meget åbne overfor formen. Det behøver ikke være maleri, men kan også være fotografi, grafik eller noget helt fjerde, fortæller Mira Johanne Woo, som er arkitekt i By- og Udviklingsforvaltningen.

Bud på hvordan byggehegnet foran IBA’s byggeri skal se ud, skal være indsendt til konkurrencen senest den 5. februar. Læs mere om Byens PlankeVÆRKER og konkurrencen på kolding.dk/byens-plankevaerker

 

Artiklen er publiceret 08. januar 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey