Det er den ene halvdel af 4. klasse, der har designet et insekthotel. Den anden halvdel laver endnu et insekthotel til foråret, som skal stå vest for kirken. Bagerst ses lærer Lars Bjarne Andersen og pedel, Bjarne Juul, som har hjulpet med at sætte hotellet op.

Insekthotellet står i grøftekanten i Harte overfor forsamlingshuset og skolen. Grøftekanten er en del af Vild Med Vilje-projektet, der skal skabe bedre levevilkår for blomster og dyr og flere naturoplevelser i udvalgte grønne, kommunale område. Læs mere om Vild Med Vilje-projektet. 

Et nyt, stort insekthotel har netop slået dørene op i en grøftekant i Harte og er klar til at huse massevis af seksbenede gæster.

Det er 4. klasse fra Harte Skole, der står bag det eksklusive design af Koldings – så vidt vides – største insekthotel. Det er timer i faget Håndværk og Design, der er blevet brugt til opgaven, fortæller lærer Lars Bjarne Andersen fra Harte Skole.

 

- Jeg må sige, at børnene har været meget engagerede i opgaven. De kalder insekthotellet for Hotel Harte og har brugt kogler, gran, halm, æggebakker, mursten til værelserne og en enkelt har endda bivoks med hjemmefra, fortæller Lars Bjarne Andersen.

 

Han og børnene har fået sparring til opgaven fra biolog Tinne Gaardmand fra By- og Udviklingsforvaltningen. Hun har kunnet fortælle, hvilke materialer insekterne foretrækker at gemme sig i.

 

Insekthotellet står meget passende i grøftekanten over for Harte Forsamlingshus, der er udnævnt som ’Vild Med Vilje’-område. Det betyder, at der her bliver passet særlig godt på blomster og sjældne planter, blandt andet for at kunne tiltrække flere insekter og sommerfugle.

Artiklen er publiceret 05. januar 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey