Koldings ry som designby betyder, at der i år som noget nyt også kan opleves tyske udstillere på Upcomers Designmarked.

Den 2.-3. juni lægger IBC Innovationsfabrikken i Kolding for anden gang ramme til Upcomers Designmarked, der er en markedsplatform for upcoming designere. Udover nye og tidligere udstillere vil de besøgende som noget særligt også kunne møde en række udvalgte, unge designspirer mellem 8-18 år.

Når Upcomers Designmarked, der blev etableret i 2014, åbner dørene i Kolding den første weekend i juni, kan de besøgende glæde sig til to hele dage sammen med passionerede iværksættere og deres smukke håndværk. Siden det første marked har indehaveren Junette Bay sammen med sit team af engagerede frivillige udviklet markedet og dets tema fra gang til gang. På IBC Innovationsfabrikken er temaet ”Next Generation”, da en række udvalgte børn og unge mellem 8-18 år bliver tilbudt en gratis stand på markedet.

Målet med forløbet er, at børnene skal få et indblik i, hvad det kræver at blive designer eller iværksætter. Upcomers er efterhånden blevet en institution for entreprenante ”makers”. Det, som definerer en maker, er passionen for et materiale eller håndværk, kombineret med en ustoppelig skabertrang. En ”maker” kan være uddannet inden for arkitektur, design og kunst, men det kan også være en hobby, der har udviklet sig til et erhverv.
”Vi har mange deltagere, som er vokset fra Upcomers, fordi de simpelthen er blevet for store til at have en stand på vores marked. Den slags historier gør mig så glad og viser, at det er hele arbejdet værd”, siger Junette Bay.

Tyske designere vil med
For at give publikum en ny oplevelse ved hvert nyt marked, er det vigtigt at der kommer nye med. Denne gang er 40 af de cirka 90 udstillere med på Upcomers for aller første gang.
Koldings ry som designby betyder, at der i år som noget nyt også kan opleves tyske udstillere på Upcomers Designmarked. Det sker i et samarbejde med Design Week Kolding og de tyske samarbejdspartnere i Interreg. A-projektet ”VekselWirk”, der har fokus på at støtte og udvikle iværksætteri, innovation og kreative virksomheder i Kiel, Lübeck, Roskilde og Kolding.
Upcomers Designmarked finder afsted den 2.-3. juni kl. 10-16 på IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Det koster 30 kr. i entré, og børn under 12 år kommer gratis ind. Se mere på www.upcomers.dk. Du kan også følge ”UpcomersDK” på Facebook eller ”upcomers.dk” på Instagram.

Artiklen er publiceret 30. maj 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey