Corona: Tiltag og konsekvenser

Her orienterer vi om tiltag og konsekvenser i Kolding Kommune. Siden opdateres løbende...


Kolding Kommune fejrer traditionen tro Arkitekturens Dag den 1. oktober.

Om Arkitekturens Dag
Arkitekturens Dag er arkitekturens internationale ’kampdag’ og er indstiftet af UIA (Den Internationale Arkitekturunion).

I Danmark er Arkitektforeningen tovholder for dagen og markerer den sammen med kommuner, kulturinstitutioner og tegnestuer, som viser, hvordan arkitekturen har stor betydning for vores samfund og er med til at forme vores liv.

Det korte svar er ja. Det lidt længere svar kan du få, når Kolding vanen tro markerer Arkitekturens Dag den 1. oktober.

’Arkitektur for en bedre verden’ er overskriften for årets fejring af arkitekturen, og i Kolding bliver temaet først og fremmest sat i spil af Anton Ryslinge fra foreningen Arkitekter Uden Grænser. Han fortæller om deres aktuelle projekter i storbyerne Maputo i Mozambique og Kampala i Uganda, hvor arkitektur og byplanlægning forbedrer boligforholdene og reducerer fattigdommen i slumområderne.

Foredraget, der efterfølgende lægger op til spørgsmål og debat, foregår på Nicolai Scene umiddelbart efter den traditionsrige prisoverrækkelse, hvor kommunen uddeler årets arkitekturpriser.

- I det forgangne år er der skabt meget god arkitektur i Kolding kommune, så jeg kan godt afsløre, at det har været en hård opgave for bedømmelsesudvalget at finde frem til årets prisvindere. Også borgerne har kunnet pege på deres arkitekturfavorit ved en afstemning på nettet og vinderen i den kategori bliver naturligvis også afsløret til prisuddelingen, fortæller arkitekt Signe Rosenfeldt fra By- og Udviklingsforvaltningen, der står i spidsen for Kolding Kommunes fejring af Arkitekturens Dag.

Udover foredrag og prisuddeling er der byvandring i Christiansfeld, åben tegnestue hos Mejeriet i Kolding Åpark og åben fabrik hos IBC Innovationsfabrikken på Birkemosevej. Om aftenen viser Nicolai Biograf dokumentarfilmen The Human Shelter af Boris Benjamin Bertram, der i to år har rejst over fire kontinenter og undervejs rejser spørgsmål om det universelle begreb ’hjem’.

Alle arrangementerne er gratis på nær filmen i Nicolai, hvor billetterne koster 85 kr. og kan bestilles på nicolaibio.dk.

 

Arkitekturens Dag byder også på to udsolgte workshops for skolebørn.

- På Nicolai og Trapholt skal skolebørn på forskellig vis arbejde inden for rammerne af årets tema, arkitektur for en bedre verden, og designe fremtidshuse, der kan være med til at gøre verden til et bedre sted, fx ved at skabe muligheder for positive fællesskaber. Hvordan de løser den opgave glæder jeg mig til at se, siger Signe Rosenfeldt.

Skolebørnenes design af fremtidens huse bliver udstillet på henholdsvis Nicolai og Trapholt frem til den 6. oktober.

Tegnestuen Mejeriet, åbent hus, kl. 10-15
Kom og bliv præsenteret for tegnestuens aktuelle projekter.

Oplæg og byvandring i Christiansfeld, kl. 14-15.15
Mødested: Søstrehuset, Nørregade 14, 6070 Christiansfeld. Hør og se, hvordan bæredygtighed og ressourcebevidsthed har præget den enestående arkitektur i UNESCO-byen.

IBC Innovationsfabrikken, åben fabrik, kl. 16.30-18
Kom indenfor i den gamle GORI-fabrik, som i dag er et moderne uddannelsesunivers med prisbelønnet arkitektur.

Kolding Kommunes Arkitekturpris 2018, kl. 16.30
Borgernes favorit og årets prisbelønninger af god arkitektur afsløres ved en reception på Nicolai Scene.

Kan arkitektur forbedre verden? v/ Arkitekter Uden Grænser, kl. 17.30
Foredrag med efterfølgende spørgsmål og debat på Nicolai Scene.

The Human Shelter, kl. 19
Nicolai Biograf viser arkitekturfilm i samarbejde med Arkitektforeningen Sydjylland og Copenhagen Architecture Festival (CAFx).
Læs mere og køb billet på www.nicolaibio.dk

Alle er velkomne og der er gratis adgang, med mindre andet er angivet.
Det fulde program kan også ses på www.kolding.dk/arkitektur.

Artiklen er publiceret 24. september 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey