TV-kokken Jesper Vollmer giver sine bedste tips og tricks til at mindske madspild og spare på julebudgettet.

FAKTA om Danmark for målene og Global Goals Tour
Danmark for målene er en stor kampagne, som omfatter Global Goals Tour – et initiativ, som via en omfattende turné på 8 besøg i 48 danske byer har en mission om at udbrede FN’s 17 verdensmål til 2.000.000 danskere i løbet af 2019 på en nærværende og inddragende måde. Med Global Goals Tour har Danmark for målene ambitioner om at få verdensmålene ind under huden på danskerne.

Global Goals Tour kickstartes med to små pop-up julearrangementer i november-december 2018. Hver af de 48 byer får besøg af to underholdende scenearrangementer af ca. 30 minutters varighed. Arrangementer, der giver smil på læben, inspiration og noget at snakke om bagefter, og for de 100 første i hver by, vil der være en lille verdensmålsgave, som de kan tage med hjem.

Læs mere om Danmark for målene og Global Goals Tour.

TV-kokken Jesper Vollmer giver sine bedste tips og tricks til, hvordan du kan få en billigere og mere bæredygtig jul uden at smide mad i skraldespanden. Det sker på Akseltorv lørdag den 24. november kl. 14-14.30.

’Julen varer længe, koster mange penge’. Den har vi vist alle sammen sunget et par gange eller tre. Udover at være en dyr tid på året, så er det også en tid, hvor meget god mad ender i skraldespanden. ”Der skal jo ikke mangle noget” er tit noget, vi forbinder med julen. Ikke kun under juletræet, men i lige så høj grad også på bordet. ”Tænk nu, hvis vi løb tør for noget”.

Jesper Vollmer, som er kendt fra bl.a. TV-programmet Spis & Spar kommer og giver sine bud på, hvad vi kan kigge på ved julens indkøb, så vi kan spare lidt i denne dyreste tid på året og samtidig begrænse madspildet.

Jesper kommer med pointer fra sit eget liv som kok og familiefar, og som manden i huset der kokkererer i julen. Der kommer også små anekdoter fra det kongelige køkken, som Jesper stod for i 10 år, og om hvordan omtanke og fokus på madspild bestemt ikke er fremmedord ved hoffet.

Jesper vil komme med masser af små fifs og tricks, der kan arbejdes videre med derhjemme, så alle kan få en lidt billigere og måske endda bedre jul uden så meget madspild - og med samvittigheden og pengepungen i orden.

Bag arrangementet med Jesper Vollmer står Kolding Kommune sammen med Global Goals Tour – Danmark for målene, der arbejder på at udbrede FN’s 17 verdensmål. Stop madspild er det første af i alt otte arrangementer, der hver sætter fokus på ét eller flere verdensmål.

- For os er det lige til højrebenet at være stoppested på Global Goals Touren. Danmark har tilsluttet sig FN’s 17 verdensmål og det bakker vi op om i Kolding Kommune og kobler dem til aktiviteter, der kan bidrage til at skabe en bæredygtig kommune, siger Jakob Ville, der er formand for Teknik- og Klimaudvalget i Kolding Kommune.

Artiklen er publiceret 15. november 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey