I den sydlige del af Kolding er der en ny udstykning på vej i det populære område Dalby

 

2017 blev rekordår for salget af byggegrunde til private i Kolding, og samtidig var der også stor efterspørgsel på erhvervsjord.

Salgsteamet i Kolding Kommune løb stærkt sidste år. Status ved årsskiftet var 93 solgte kommunale parcelhusgrunde. Det er knap fem gange flere grunde end året før og resultatet er det bedste i Kolding Kommune siden finanskrisens start i 2007. Dertil kommer, at tal fra boligsiden.dk viser, at der i privat regi er solgt knap 60 parcelhusgrunde i Kolding kommune.

Forklaringen på det gode salg har to primære årsager, mener borgmester Jørn Pedersen.

- For det første åbnede vi sidste år for salg af byggegrunde i nye, store udstykninger i to meget populære områder. Det er i Drejens i den nordlige del af Kolding og i Vester Nebel. Til sammen står de for knap halvdelen af salget. Og for det andet ser vi det som et mere generelt udtryk for optimisme, nu hvor der for alvor igen er kommet gang i hjulene i Kolding, forklarer Jørn Pedersen.

Også den nye udstykning Elmevangen i Eltang nord for Kolding og Koralvænget i Lunderskov er kommet rigtig godt fra start. Her er henholdsvis en tredjedel og halvdelen af byggegrundene solgt.

I 2018 er der flere udstykninger på vej, blandt andet endnu en i Drejens og en i et andet populært område, Dalby i den sydlige del af Kolding. Planen er desuden at udstykke flere boligområder i kommunens landsbyer, hvilket den nye kommuneplan understøtter.

Også når det gælder salg af erhvervsgrunde har 2017 været et rigtig godt år i Kolding. I alt blev der solgt 229.000 m2. Heraf står Dansk Autologik for knap halvdelen med et køb af 112.000 m2 erhvervsjord i Vamdrup.

- Vi har en god dialog med flere virksomheder, der ønsker at udvide deres eksisterende produktion og virksomheder, der ønsker at nyetablere sig i Kolding. Derfor har vi en god tro på, at den positive udvikling fortsætter i år, fortæller konst. by- og udviklingsdirektør Merete Dissing.

Rekordåret bidrager også positivt til kommunekassen. Jordsalget indbragte i alt knap 72 mio. kr.

Artiklen er publiceret 23. januar 2018
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey