Der tages hul på at forskønne midtbyen i Kolding.

Byrådets seks partier har aftalt, hvor de 20 mio. kroner i udviklingspuljen fra årets budget skal bruges. Da Kolding Kommunes budget for 2019 blev lagt, aftalte partierne at de 20 mio. kr. skulle fordeles i januar. Blandt indsatserne er flere penge til skolerne, en midlertidig daginstitution i bymidten, masterplan for Kolding havn, flere åsteder og en heroinklinik.

er næsten ti mio. kr. til skolerne til at styrke området. På børneområdet er politikerne også enige om at bruge 2,3 mio. kr. på engangsudgifter til flytningen til midlertidige lokaler for Daginstitutionen Skovbrynet, indtil børnene kan rykke ind i en ny daginstitution i midtbyen.

Indsats for bylivet
Der tages hul på at forskønne midtbyen i Kolding, og der lægges ud i Jernbanegade, hvor et projekt er klar. Dertil kommer penge, så en taskforce kan begynde at se på udviklingen af detailhandlen og fremtidens handelscentre i hele kommunen. Der er reserveret tre millioner kroner til masterplanen for Kolding Havns udvikling, så det kan beskrives hvordan den bindes sammen med byen.
Gennem årene er der etableret 15 åsteder, der er små åndehuller, hvor man i naturskønne omgivelser kan slappe af, hygge sig, lege og få motion. Nu sættes der penge til nye åsteder ved Drabæks Mølle/Hvidkilde i Lunderskov og langs Kongeåen/Vamdrup Å.
I 2018 var udstillingen ”Magtens smykker” en publikumsmagnet på Koldinghus i forbindelse med byens og slottets 750 års jubilæum. For at kunne at kunne tiltrække sådanne unikke udstillinger etableres en kulturpulje eller en garanti sum, der alene bruges til udstillinger, som er unikke og med en bred appel. Samtidig er der sat penge af til at styrke jazzmusikken.

Nyt tiltag med heroinklinik
I dag skal misbrugere tage til Odense, hvis de vil benytte heroinklinik. Derfor er der nu sat penge af til, at der oprettes en heroinklinik i Kolding. Her kan man få udleveret heroin til eget forbrug, som indtages på klinikken, med personale til stede. Man skal godkendes, og de fleste deltagere har et årelangt misbrug bag sig. Heroinen er gratis, men der følger en række krav med, som deltagerne skal overholde, og projektet har naturligvis sigtet, at flere kommer ud af deres misbrug.

I udviklingspuljen er der også fundet penge til to kunstgræsbaner de næste år, bedre bybusbetjening til almene boliger i Bramdrupdam og et tilskud til Naturpark Lillebælt, der er et samarbejde mellem tre kommuner.

Artiklen er publiceret 22. januar 2019
Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey