Hos RE:USE sorterer og reparerer et hold af nyttejobbere det, som renovationsafdelingen indsamler gennem storskraldsordningen.

Kolding Kommune er Cirkulær Økonomi Kommune. Det indebærer, at vi stræber efter at blive en foregangskommune, der går forrest når det gælder cirkulær økonomi.

 

Satsningen på cirkulær økonomi er en naturlig overbygning på mere end 40 års arbejde med bæredygtig og miljørigtig udvikling i kommunen. Satsningen samler kommunens mange forskellige bæredygtige initiativer med fokus på genbrug og genanvendelse under én paraply.

Samtidig vil vi også udvikle nye indsatser – allerhelst sammen med borgere, erhvervsliv og uddannelsesmiljøerne - og vi vil dele viden, erfaringer og inspirere andre, der har interesse for cirkulær økonomi.

Hvad er Cirkulær Økonomi?

Brug og smid væk-kulturen. Det udtryk kender de fleste sikkert, og det er hvad vi med et fint udtryk kalder "lineær økonomi".

take make dump

 

Men Jorden har kun begrænsede ressourcer, og samtidig belaster de store mængder affald også vores klode.

Derfor er der inden for de senere år kommet en modbevægelse, og den lineære økonomi har fået en bæredygtig kusine: Cirkulær Økonomi.

Cirkulær økonomi handler om at bruge færre ressourcer i produktionen, at forlænge produkternes levetid og om at genanvende mest muligt.

rethink

Kogt helt ned, så handler cirkulær økonomi om at undgå at skabe affald, men i stedet se alt som en ressource der skal tilbage i værdikæden.

Design, FN’s 17 verdensmål og Cirkulær Økonomi

Kolding Kommunes vision ”Vi designer livet”, vil danne rammen for vores arbejde. I Kolding tænker vi nemlig cirkulær økonomi meget bredere end kun materialer- og produkters levetid, som beskrevet foroven. Vi vil gerne tage udgangspunkt i de forskellige behov, værdier og ønsker borgeren har i forskellige faser i livet. Vi bruger FN’s 17 verdensmål som vores pejlemærker ift. hvor vi skal prioritere vores cirkulære indsats.

cirkulær økonomi

Denne side opdateres løbende, så følg med her, hvor vi kommer til at udbygge med ekstra inspiration og materiale om Kolding som Cirkulær Økonomi Kommune.

Vil du vide mere om Cirkulær Økonomi, eller har du selv en god idé til nye cirkulære projekter? Så kontakt:
Stella Steen Jensen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
79 79 18 40
20 35 16 61

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey