Ginta Frempong har deltaget i projektet. Det har ændret hendes liv, så mad ikke længere er svaret på svære følelser.

Koncept Ligevægt tilgår overvægtige med et nyt syn på mad, krop og vægt

Vi ved mere om sundhed end nogensinde før. Alligevel bliver flere svært overvægtige. Der er altså flere, der bøvler med mad, krop og vægt.

Ligevægt er udviklet som et projekt i en designproces ved at arbejde ud fra overvægtige personers centrum og lytte til, hvad der fylder i deres liv, og hvad de gerne vil have hjælp til. De fortæller, at de oplever den generelle holdning, at de bare skal tage sig sammen. Ingen spørger, hvordan de har det indeni, og de føler sig ikke anerkendt. Der er altså psykologiske og sociale mekanismer på spil.

Det er disse mekanismer, Ligevægt fokuserer på. Deltagerne i projektet finder frem til, hvilke værdier de ønsker at udleve, og hvordan deres liv kan blive meningsfuldt. Det arbejder de på over 36 uger, hvor de bl.a. bliver målt på, hvor meget negative tanker om mad, krop og vægt fylder, og på trivsel og aktivitetsniveau. De bliver ikke målt på en vægt.

Ginta Frempong har deltaget i projektet. Det har ændret hendes liv, så mad ikke længere er svaret på svære følelser. Hun og andre deltagere har efterfølgende skabt foreningen Ligevægtsfællesskabet, hvor det primære for medlemmerne er ligevægt i deres liv.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey