Brugte møbler får nyt liv, når de sættes i stand og udleveres gratis til borgere, der har brug for en hjælpende hånd.

I projekt RE:USE visiteres borgere til gratis adgang til brugte møbler og inventar

Cirkulær økonomi er et led i fremtidens bæredygtige samfundsudvikling. Projekt RE:USE er med i den cirkulære økonomi som en del af Kolding Kommunes affaldsplan. Her får brugte møbler nyt liv, når andre har kasseret dem.

RE:USE er et projekt for borgere i nytteaktivering. Her får de møbler ind bl.a. fra storskraldordningen og sætter dem i stand, så de kan bruges igen. Derefter udleveres de gratis til borgere, der har brug for en hjælpende hånd. Det kan være personer, der har været hjemløse, indsatte eller på anden måde har brug for at starte på en frisk, og som ikke selv har overskud til at købe møbler.

Det kræver en henvisning fra en sagsbehandler eller anden kontaktperson at få de gratis møbler. Tidligere kunne sagsbehandleren yde et kontantbeløb til f.eks. at købe en seng for. Nu kan borgeren få flere møbler, og kommunen kan bruge pengene andre steder.

Og projekt RE:USE fungerer efter hensigten. Det giver værdi på flere bundlinjer. I 2018 blev 36,5 tons møbler og inventar delt ud igen i stedet for at ryge til forbrænding.

Contact our Honeypot department if you are desperate to get blacklisted. Sincerely Ms. Pots and Mrs. Honey