Skip til hoved indholdet

Kontorelever

1. års-elever 2020
1. års-elever 2020

Som kontorelev hos Kolding Kommune får du indblik i mange forskellige arbejdsopgaver, som selvfølgelig variere meget afhængig af hvilken af vores 5 forvaltninger du kommer til at arbejde i. Din uddannelse bliver planlagt efter en målrettet uddannelsesplan, hvor du kommer rundt i 3 forskellige afdelinger i den forvaltning du bliver tilknyttet. Uddannelsesplanen er individuel, hvor vi tager hensyn til dine ønsker og interesser, og hvor vi vil gøre alt hvad vi kan for at få dig godt igennem din faglige uddannelse.

En kontorelevs arbejdsopgaver kan bestå af:

  • Økonomi
  • Sekretariatets betjening
  • Borgerkontakt
  • Personaleadministration
  • Sagsbehandling
  • Projektarbejde
  • Mødebooking og planlægning
  • IT opgaver
  • Andre administrative opgaver

Vi glæder os til at lære dig en helt masse!

Hvorfor skal du vælge Kolding Kommune – ja, hvem kan sige det bedre end nogen af vores nuværende elever?

”Man skal vælge at søge ind hos Kolding Kommune, fordi man får så meget læring med – både fagligt, men også personligt.”
Sisse, 2. års elev

”Jeg synes man skal vælge Kolding Kommune, da der er stort fokus på at eleverne kommer bredt rundt og får et stort kendskab til hele forvaltningen, det giver gode fremtidsmuligheder, da du får en bred palette af erfaringer. Kolding Kommune går meget op i at elevernes uddannelsesforløb passer præcis til dig.”
Katarina, 2. års elev

Mød vores kontorelever

Katarina

Hvorfor valgte du Kolding Kommune

Jeg valgte at søge elevstillingen ved Kolding Kommune, da det er en stor arbejdsplads med mange muligheder og gode fremtidsmuligheder. Du kommer rundt i forskellige afdelinger, som giver dig en bred uddannelse, og så brændte jeg for at arbejde i en stor organisation, hvor der var et stort fokus på uddannelse og udvikling.

Hvad laver du som elev

Jeg er elev i Børne –, Uddannelse –, og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Jeg har mange forskellige opgaver som elev ved Kolding Kommune, det afhænger af, hvilken afdeling du er i. I mit uddannelsesforløb i forvaltningen skal jeg være i følgende afdelinger:

4 måneder i Skoleafdelingen, Ålegården
5 måneder i Økonomiafdelingen, Ålegården
9 måneder i Modtagelse og Service, Dieselvej
6 måneder i Sekretariatet, Ålegården

Opgaverne spænder som sagt utrolig bredt. Jeg har siddet med følgende opgaver:
Bogføring
Mødebookning
Planlægning af forskellige arrangementer internt og eksternt
Telefonbetjening
Indkøb internt
Assisterer ved projekter
Oprette og journalisering af sager
Betjene borgere
Diverse ad hoc opgaver

Elevsammenholdet

I Kolding Kommune har vi en elevklub, og elevsammenholdet er virkelig godt. Vi mødes alle elever både 1. og 2. års eleverne, her taler vi bl.a. om hvordan det går i afdelingerne og på skoleopholdene, men vi kan også tale privat. Jeg er virkelig glad for, at vi har vores elevklub. Vi er generelt gode til at bruge hinanden, hvis vi har noget vi undrer os over. Vi holder julefrokost og jævnligt møder, og vi besøger hinandens forvaltninger, for at få et endnu større indblik i hinandens hverdag.

Skoleopholdene

Jeg har været på mit 1. Skoleophold som foregår på Innovationsfabrikken i Kolding. Her går vi i klasse med elever fra Retten, ATP, Regionerne og andre kommuner. Vi skal på 3 skoleophold i alt + valgfag, hvor vi efterfølgende skal afslutte med en fagprøve. På skolen arbejder vi meget i grupper, for at lære os at samarbejde på tværs af hinanden - vi lærer også, hvordan vi skal bruge den teoretiske del I praksis.

 

Hvorfor skal man vælger Kolding Kommune som uddannelsessted

Jeg synes man skal vælge Kolding Kommune, da der er stort fokus på at eleverne kommer bredt rundt og får et stort kendskab til hele forvaltningen, det giver gode fremtidsmuligheder, da du får en bred palette af erfaringer. Kolding Kommune går meget op i at elevernes uddannelsesforløb passer præcis til dig. Jeg fik f.eks. ændret mit uddannelsesforløb, så det passede bedre til mig.

Ønsker til fremtiden

Da jeg er virkelig glad for at arbejde ved Kolding Kommune, håber jeg på en fast stilling når jeg er udlært og med tiden læse videre og tage kommunomuddannelsen.

Sisse

Kontorelev ved Kolding Kommune, By- og Udviklingsforvaltningen.
24 år og startet som kontorelev i september 2019.

Hvorfor valgte du Kolding Kommune

Jeg er udlært som salgsassistent og har arbejdet fuldtid i 5 år i detailbranchen. I det sidste års tid arbejdede jeg som butikschef, og jeg blev i den forbindelse bekræftet i, at jeg ønskede mere administrativt arbejde.
Jeg valgte at søge stillingen hos Kolding Kommune, fordi jeg godt kan lide, man kommer rundt i forskellige afdelinger og derfor får en bred uddannelse og et godt kendskab til den forvaltning, man arbejder i.

Hvad laver du som elev

I min elevtid skal jeg i 3 forskellige afdelinger;
Service og Udvikling, Økonomi og Trafik, Vej og Park.

Siden september har jeg været i Service og Udvikling, hvor jeg har arbejdet med følgende opgaver:

Indkøb af kontorartikler
Fordeling af fysisk og elektronisk post
Udarbejdelse og publicering af Postlister
Mødeplanlægning
Vagttelefon
Godkendelse af FlexUng og FlexJunior
Læring som projektassistent
Referatskrivning
Dagsordninger – Politiske møder samt afdelingsmøder
Korrekturlæsning på dagsordninger og mødereferater
Grafisk faciliterings opgaver
Studentkolding – Administration af udlejning af ungdomsboliger i Kolding
Godkendelser af arrangementer
Kontering af regninger
Opdatering af diverse hjemmesider
Borgerkontakt – mundtligt og skriftligt
Udarbejdelse af brochurer til konferencer og nyt tilflyttere
Ageret engelsk-guide på bustur for nye tilflyttere
Ledningsoplysninger – oplysninger til entreprenører i forbindelse med gravearbejde.
Ad-Hoc opgaver

Elevsammenholdet

I Kolding Kommune er vi ca. 10 elever fordelt mellem 1.- og 2. års elever, og vi har et rigtig godt sammenhold, hvor vi mødes i elevgruppen og sparrer omkring de forskellige opgaver, skoleophold og lignende. Derudover afholder vi forskellige arrangementer som fælles frokost eller julefrokost.

Skoleopholdene

Skoleopholdene er udarbejdet med det formål at presse og frustrere en til at tænke ud af boksen, og det kan være svært, selv om det er vigtigt læring. Man har undervisning, cases og materiale, der passer til hverdagens opgaver. Derudover går man på skole med elever fra andre offentlige virksomheder som f.eks. ATP, Domstolene, Arbejdstilsynet og andre kommuner – og det styrker ens viden omkring det at arbejde i en politisk styret virksomhed.

Hvorfor skal man vælger Kolding Kommune som uddannelsessted

Man skal vælge at søge ind hos Kolding Kommune, fordi man får så meget læring med – både fagligt, men også personligt. Der er fuld fokus på at give en god og grundig oplæring, så man bliver klædt på til at arbejde selvstændigt med opgaverne. Man får en hverdag, hvor der ikke er to dage, der er ens – og hvor man hele tiden skal være omstillingsparat. Derudover får man nogle fantastiske kollegaer på en rigtig god arbejdsplads, som sørger for, at der altid er fokus på arbejdsmiljø og trivsel.

Ønsker til fremtiden

Jeg håber, jeg efter min elevtid bliver fastansat i Kolding Kommune, fordi jeg er rigtig glad for at arbejde her. Herefter ønsker jeg at tage kommunomuddannelsen.

Elevklubben i Kolding Kommune

Som Kontorelev hos Kolding Kommune bliver du sammen med de andre kontorelever medlem af en elevklub. Klubben er elevernes mødested, hvor de får mulighed for at mødes og snakke om stort og småt, og hvad der lige rør sig i deres hverdag. Der afholdes 5-6 møder årligt, og derudover vil der hvert år samtidig være en række forskellige begivenheder og sociale arrangementer hvor eleverne mødes, herunder bl.a. den årige julefrokost.