Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Kommunen som arbejdsplads Sosu - et job med mening Et job med mening

Et job med mening

Vil du have et job, hvor du gør en forskel? Et job, hvor du alene med dit nærvær kan have en stor betydning i andre menneskers liv? En job, hvor din indsats er guld værd for de mennesker, du omgiver dig med?

Så er jobbet som SoSu lige noget for dig!

Og ikke nok med, at du kan få et job med mening. Du kan også få et job, der hvor du både er garanteret praktikplads, job, gode arbejdstider og en en startløn på over 23.000,- excl. pension.

”Noget af det bedste ved mit job er at opleve den forskel, jeg med min faglighed kan gøre for et andet menneske. Ofte er det små ting, som kan gøre en stor forskel. Det kan være et tage en lille snak, sætte sig ned og være nærværende – at se mennesket. Det handler i virkeligheden om, at når man selv er stolt af det, man laver, så er det jo lige meget, hvad andre mener.”
Mathias, under uddannelse til SoSu.

Jobbet som SoSu, hvad enten det er Social – og Sundhedsassistent eller Social- og Sundhedshjælper, er et job med mening. Hjemmehjælpere og plejehjemspersonale løfter et kæmpe ansvar for vores sårbare medmennesker. Oftest de ældre, men uddannelsen åbner op for mange flere muligheder.

SoSu’er kan nemlig få job mange steder, hvor der er specielt stor efterspørgsel på ældre-, social - og sygehusområdet. I Kolding Kommune er størstedelen ansat i hjemmehjælpen, men der er også gode jobmuligheder på plejehjemmene og nogle SoSu -assistenter er ansat i sygeplejen.

Uanset hvor du bliver ansat er du som SoSU der for andre, når dagene er svære at komme igennem - både praktisk, fysisk og psykisk. Du er den hjælpende hånd for de borgere, som ikke kan klare sig selv i deres eget hjem.

Når man hører om hjemmehjælpere i medierne er det oftest med minut-tyrani, nrfskæringer, privatisering og hårde arbejdsforhold på dagsordenen. Men jobbet som SoSu er i virkeligheden noget helt andet.

Medarbejderne fortæller en anden historie, som man sjældent hører om: Hjertevarmen, omsorgen, forholdet til de borgere, som de har kendt i årevis, og mødet med nye borgere, som de skal lære at kende.

For mange af vores medarbejdere, er der en ærlig og rørende ambition om at kunne gøre en forskel for andre mennesker.

“Det er så fedt at møde så mange forskellige mennesker, høre deres livshistorier og lære en masse af det, synes jeg. Og så kan jeg også rigtig godt lide, at man føler, at man gør en forskel. Det er måske lidt kliché, men det er bare virkelig dejligt.”
Simone, SoSu-hjælper, Kolding Kommune.

Noget for dig? Se venstremenuen for mere om uddannelsesmuligheder, jobmuligheder og løn under uddannelse og praktik.

Alle vores ledige stillinger i Kolding Kommune kan du se på www.kolding.dk/job

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje