Skip til hoved indholdet

Agtrupvej får ny asfalt i næste uge

Oprettet 10. juni 2021

I uge 24 skal der lægges ny asfalt på Agtrupvej i Kolding på strækningen fra Sdr. Ringvej til Disellaparken. Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne for at genere trafikken mindst muligt.

Sidste år fik Agtrupvej ny belægning på strækningen fra Haderslevvej til Sdr. Ringvej. Nu er turen kommet til den resterende del af Agtrupvej.

”Der har været gravet en del på den pågældende strækning de seneste år, så belægningen er efterhånden i ret dårlig stand. Derfor udskifter vi den nu og lægger ny asfalt,” forklarer vejingeniør Rasmus N. Bonde, Kolding Kommune.

Omkørsel

Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne i tidsrummet kl. 18-06. Entreprenøren og hans folk går i gang søndag aften, og så ventes de at være færdige fredag morgen.

”Mens der arbejdes, vil strækningen fra Sdr. Ringvej til Brunebjerg være lukket for trafik. Her skilter vi med omkørsel via Tvedvej-Brunebjerg til området nord for Agtrupvej og via Dannersvej til området syd for Agtrupvej,” forklarer Rasmus N. Bonde og fortsætter:

”På strækningen fra Brunebjerg til Disellaparken kan vi ikke lave omkørsel, da nogle af sidevejene ender blindt. Her vil trafikken i stedet være lysreguleret, hvilket kan give lidt ventetid, når trafikanterne skal dirigeres uden om vejarbejdet.”

Støj i de lune aften- og nattetimer

Fordelen ved at udføre arbejdet i aften- og nattetimerne er, at trafikken på den befærdede vej ikke påvirkes voldsomt, når folk skal til og fra arbejde. Til gengæld kan naboerne opleve støjgener fra asfaltarbejdet – specielt når de sidder ude i de lune sommeraftener eller sover med åbne vinduer.

”Entreprenøren og hans folk forsøger naturligvis at minimere støjgenerne mest muligt, men det kan ikke undgås, at der i perioden vil være støj – f.eks. når den gamle asfalt fræses af, når asfaltfolkene kører med tromlen, og når lastbilerne bakker,” siger Rasmus N. Bonde.

Beboerne i området er informeret om arbejdet og om muligheden for beboerkørsel.