Skip til hoved indholdet

Bæredygtighedshus får lokaler i hjertet af Kolding

Oprettet 18. marts 2021
Borgmester Jørn Pedersen står midt i det nye bæredygtighedshus.
Borgmester Jørn Pedersen midt i det nye bæredygtighedshus, der bliver indrettet i samarbejde med studerende fra SDU og Designskolen Kolding.

Et nyt samlingspunkt for alle, der vil være med til at sætte fart på den bæredygtige dagsorden, åbner centralt i Kolding midtby. Stedet får navnet Kolding2030 – Bæredygtighedshuset og skal udvikles som et partnerskab mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner, grønne organisationer og Kolding Kommune.

Efter påske forventes de første medarbejdere at rykke ind i Kolding2030 – Bæredygtighedshuset i lejede lokaler i gågaden på Jernbanegade 3. Kolding2030-huset er tiltænkt en nøglerolle i arbejdet med at realisere de ambitiøse mål i Koldings Bæredygtighedsstrategi.

- Jeg forventer, at det nye Kolding2030-hus bliver en dynamo i forhold til at få rigtig mange med om bord på vores bæredygtige rejse. Planen er, at man som borger eller virksomhed skal kunne kigge ind med gode idéer og forslag og selv få inspiration og tips til bæredygtige tiltag, fortæller borgmester Jørn Pedersen og siger videre:

- Lige nu og formentlig et godt stykke tid endnu står corona i vejen for, at man kan møde fysisk op i Kolding2030-huset. Men med en meget central placering i byen håber vi, at mange på sigt vil benytte sig af muligheden. Samtidig håber vi også, at vores kommende samarbejdspartnere med tiden sætter deres tydelige præg på udvikling af huset og bliver en del af dagligdagen.

Corona betyder også, at en officiel åbning af Kolding2030 – Bæredygtighedshuset ikke er lige om hjørnet, men forhåbentlig kan realiseres i løbet af foråret.

Partnerskaber skal udvikle huset
Det er Kolding Byråd, der har fundet midler til at finansiere driften af Kolding2030-huset, men planen er, at det skal udvikles i tæt samarbejde med en række private og offentlige partnere. Kolding Kommunes programleder for bæredygtighed Stella Steen Jensen er i tæt kontakt med en række uddannelsesinstitutioner, virksomheder og grønne NGO’ere, der allerede har tilkendegivet en interesse for at være med i Kolding2030. Men der er plads til flere, forsikrer hun.

- Vi er overvældende glade for den imødekommende interesse, der har været. Rigtig mange har tilkendegivet, at de gerne vil være med til at udvikle Bæredygtighedshuset. Der er stor efterspørgsel fra lokale aktører, som mangler viden og inspiration til arbejdet med bæredygtighed og der er ingen tvivl om, at en organisation, der er bygget op omkring en bred vifte af samarbejdspartnere, kan skabe den størst mulige værdi, fortæller Stella Steen Jensen.

Planen er, at Kolding2030-huset kommer til at følge butikkernes åbningstider, når landet genåbner. Ud over muligheden for, at alle kan droppe ind til en snak om bæredygtighed, er det planen, at huset skal fungere som mødested og kunne huse aktiviteter og events, der har bæredygtighed som fællesnævner.

Vil man i kontakt med Kolding2030 – Bæredygtighedshuset, kan man skrive på mail kolding2030@kolding.dk eller ringe til programleder Stella Steen Jensen på M 2035 1661.