Skip til hoved indholdet

Bydelspuljen er åben for ansøgninger

Oprettet 22. februar 2024
Der graves ud til faldsand under en vippe.
Grundejerforeningen Frederiksøvej fik sidste år penge fra Bydelspuljen til at opdatere den lokale legeplads. Her bliver der gravet ud til faldsand under vippen.

Drømmer I om at skabe en fælles grøn oase i jeres bydel? Eller har I helt andre vilde idéer om projekter og faciliteter, der kan udvikle og forskønne det område, I bor i?

Så kan I lige nu og senest den 25. marts søge penge fra Kolding Kommunes Bydelspulje og få et tilskud til at realisere drømmene. I år er der 700.000 kr. i puljen og Jørn Chemnitz, udvalgsformand for Natur, Miljø og Klima, der deler pengene ud, håber at der kommer mange ansøgninger til puljen.

- Vi har i mere end 10 år delt penge ud til et hav af gode projekter i Koldings bydele og vi kan se, at det gør en forskel i forhold til at løfte lokalområderne. Vi oplever, at der er et stort engagement og et stærkt fællesskab i mange foreninger og lokalråd og det vil vi meget gerne støtte op om med økonomisk hjælp, fortæller Jørn Chemnitz og tilføjer:

- Bydelspuljen kan typisk dække udgifter til materialerne og så skal de frivillige selv lægge arbejdskraft i projekterne. På den måde kommer de langt for relativt få midler, og samtidig styrker projekterne sammenholdet i lokalområdet.

Projektet skal være bæredygtigt
For at få penge fra Bydelspuljen skal det ansøgte projekt forskønne eller vedligeholde et fællesområde i Kolding by, og der skal være offentlig adgang til området. Det er typisk grundejer-, beboer-, idræts-, andels- og frivillige foreninger, der kan søge midler i Bydelspuljen.

Det er også et krav, at det ansøgte projekt rummer større eller mindre grad af bæredygtighed.

- Vi har en ambition om, at Kolding kommune skal være fremtidens bæredygtige kommune og derfor har vi besluttet, at vores bydelspulje skal bakke op om den ambition. Der er mange måder at skabe bæredygtighed på. Sidste år fik vi fx en del ansøgninger om at skabe vild med vilje-områder, der kan bidrage til den lokale biodiversitet, fortæller Jørn Chemnitz.

Vil I søge penge fra Bydelspuljen, skal I benytte ansøgningsskemaet på kolding.dk/bydelspuljen. Har I spørgsmål til Bydelspuljen kan I kontakte Karin Raaby fra Bæredygtighedshuset på M 2937 1289.

Ansøgningerne behandles på Natur, Miljø og Klimas udvalgsmøde den 8.maj 2024.