Skip til hoved indholdet

Det nye børne- og ungesyn er præsenteret for medarbejderne

Oprettet 03. maj 2022
Foto af to unge mennesker, der slapper af i solskin.
3000 medarbejdere skal til at arbejde med det nye børne- og ungesyn

"En fælles tilgang og måde at møde børn og unge på i Kolding Kommune."

Under den overskrift blev Kolding Kommunes nye børne- og ungesyn i dag præsenteret for mere end 3000 medarbejdere, der til dagligt arbejder med de mange børn og unge i Kolding Kommune. 

Målet med børne- og ungesynet er at alle medarbejdere i Kolding Kommune skal have en række fælles værdier, der danner grundlag for mødet med både børn- og unge. 

"Vi har dygtige og engagerede medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Kolding Kommune. Med børne- og ungesynet giver vi dem både gode værktøjer, men er også med til på tværs af alle kommunens tilbud at sikre, at børn og unge mødes med udgangspunkt i de samme værdier,” siger Hans Holmer, fmd. for Børne- og Uddannelsesudvalget.

Grundsætningen i børne- og ungesynet er at “alle børn og unge gør det bedste, de kan.” 

Det er et syn, som anerkender børnene og de unge fuldt ud som mennesker, og som emmer af en helt særlig tillid. Tillid til, at alle børn og unge i Kolding Kommune har de bedste intentioner og ønsker at klare sig godt i livet.

“Vi tror på det bedste i alle børn og unge og vi tror, at de alle har et ønske om at klare sig bedst muligt i livet. Derfor er en stor del af vores nye børne- og ungesyn også, at vi er lydhøre over for både børn og unge, men at vi også er bevidste om, at både barndommen og ungdommen har masser af værdi og at de skal have tid og ro til at udfolde dem,” siger Tobias Jørgensen, næst.fmd, Børne- og Uddannelsesudvalget. 

De mere end 3.000 medarbejdere var her til aften inviteret til et virtuelt arrangement, hvor de i fællesskab introduceres til det fælles børne- og ungesyn. Derudover var der afsat tid til, at hver arbejdsplads påbegyndte de første drøftelser af, hvordan de ønsker at omsætte værdierne i børne- og ungesynet i deres egen hverdag og praksis.

Du kan læse mere om børne- og ungesynet her