Skip til hoved indholdet

Flere boligejere i Kolding kommune kan se frem til fjernvarme

Oprettet 10. marts 2022
Fjernvarmerør
Natur-, Miljø- og Klimaudvalget har drøftet mulighederne for at fremrykke planerne for at tilbyde fjernvarme i Almind, Vester Nebel og Viuf, så boligejerne dermed kan sige farvel til deres gasfyr.

Stigende priser på naturgas presser mange familiers økonomi. Samtidig arbejder Kolding Kommune ambitiøst med at bidrage til de nationale CO2-mål og derfor har Natur-, Miljø- og Klimaudvalget på baggrund af et oplæg fra TREFOR Varme drøftet mulighederne for at fremrykke planerne for at tilbyde fjernvarme i Almind, Vester Nebel og Viuf, så boligejerne dermed kan sige farvel til deres gasfyr.

- Med den prisudvikling vi har set gennem de seneste måneder, er fjernvarme blevet en mere rentabel løsning end det har været tidligere i de pågældende områder. Fjernvarme er desuden med til at fremme den grønne omstilling og bidrager til, at vi kan nå vores CO2-mål. Derfor mener vi i udvalget, at processen så vidt det overhovedet er muligt skal speedes op. Men i sidste ende er det den enkelte boligejer, der skal beslutte om gasfyret skal skiftes ud med fjernvarme, siger udvalgsformand Jørn Chemnitz.

Det kræver, at omkring 50 procent af boligejerne tilslutter sig fjernvarme, hvis TREFOR Varme og Kolding Kommune skal kunne trykke på startknappen for fjernvarme-udbygningen i de tre landsbyer.

Brugerøkonomiske beregninger for en standard husstand viser, at en besparelse på gennemsnitligt 1.900 kr. pr. år pr. kunde ved at skifte fra gasfyr til fjernvarme.

Hold øje med e-boksen
Det nye fjernvarmebehov, der vil opstå, vil blive 100 procent dækket med varme fra TVIS, hvor varmen består af overskudsvarme fra Shell, affaldsvarme og varme produceret på biomasse på Skærbækværket.

Forventningen fra TREFOR Varme er, at omlægningen til fjernvarme kan gennemgøres i Almind i løbet af 2023 og start 2024, mens den sidste boligejer i Vester Nebel og Viuf kan være tilsluttet fjernvarme i slutningen af 2024.

Boligområder i Lunderskov står først for
Også i Lunderskov er der udsigt til, at endnu flere boligejere sige farvel til olie- eller gasfyret og tilslutte sig fjernvarmen. I alt kan 134 boliger i den vestlige del af Lunderskov se frem til fjernvarmeforsyning. Det drejer sig om Ahornvænget, Hasselvænget, Egevænget og Udsigten i Lunderskov. Efter planen kan de første borgere tilsluttes fjernvarme i området i slutningen af året.