Skip til hoved indholdet

Flere søger en erhvervsuddannelse i Kolding Kommune

Oprettet 11. marts 2021
Flere og flere unge får en erhvervsuddannelse. Foto af en tømrer under uddannelse.
Flere og flere unge får en erhvervsuddannelse.

24,9 procent af årets ansøgere til ungdomsuddannelserne har valgt en erhvervsuddannelse. Dermed bevæger Kolding Kommune sig tættere på målet om, at 30 procent af ansøgerne til ungdomsuddannelserne skal vælge en erhvervsuddannelse.

“Vi er rigtig glade for at så mange unge har valgt at søge ind på en erhvervsuddannelse og det viser, at vores hårde arbejde med at få flere unge til at få øjnene op for en erhvervsuddannelse virker,” siger Kristina Jørgensen, fmd. for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune.

Hun henviser til det arbejde, hvor Kolding Kommune i dag i samarbejde med uddannelsesinsitutionerne og UU-vejlederne på grundskolerne fortæller om de mange positive aspekter ved at tage en erhvervsuddannelse.

“For samfundet og for arbejdsmarkedet er det vigtigt, at vi får de unge til at få øjenene op for, at det ikke kun er de rent boglige kvaliteter, vi har brug for i Danmark. Vi har i høj grad brug for erhvervsuddannelserne og de helt særlige kompetencer, som de unge mennesker får med derfra,” siger Poul Erik Jensen, fmd. for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune. 

Fremskridtet i ansøgere kommer til trods for at der fra 2020 til 2021 er sket et lille fald i ansøgerprocenten fra grundskolerne.

Her viser de foreløbige tal, at knap hver femte ønsker at tage en erhvervsuddannelse - et tal som dog fortsat er markant bedre end i 2019, hvor det godt og vel var hver sjette elev, der valgte en erhvervsuddannelse.

Årsagen til at ansøgertallet fra grundskolen ikke er lig med det samlede ansøgertal er, at man i det samlede ansøgertal medregner alle de, der søger ind - har en ung eksempelvis været ledig i en periode, så tæller de med i disse tal, men tæller ikke med i tallene fra grundskolerne.

Tallene er foreløbige, da de endnu ikke indeholder årets ansøgere fra efterskolerne.