Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Gammel Kolding-kending bliver miljøchef

Gammel Kolding-kending bliver miljøchef

Det bliver et velkendt ansigt i Kolding Kommune, der bliver ny chef for området Miljø og Grøn Omstilling, som hører under By- og Fællesforvaltningen.

Den 48-årige Merete Valbak afløser Jakob Sønderskov Weber i jobbet og hun kender både Kolding og hele miljøområdet særdeles godt, da hun fra 2009-2017 var leder af Kommunens afdeling for Klima og Bæredygtighed.

Siden har Merete Valbak været klimakoordinator i Hedensted Kommune og har samtidig haft en spændende ledelsesopgave med at udvikle ”Compas”, der er et videncenter for cirkulær økonomi og forretningsudvikling. Merete Valbak kommer med andre ord med et indgående kendskab til miljø, klima og grøn omstilling og har ligeledes også solid ledelseserfaring, herunder også stor erfaring med netværksledelse.

Kommunaldirektør i Kolding Kommune Merete Dissing glæder sig til igen at skulle arbejde sammen med Merete Valbak.

- Det er fantastisk, at vi har kunnet trække Merete Valbak tilbage til Kolding-holdet, efter at hun har slået sine folder i Hedensted og nu vender tilbage med en styrket lederprofil. Hun er dygtig til at spille sine medarbejdere gode og har modet til at udvikle nye, innovative indsatser og det er netop kompetencer, vi har brug for i vores ambition om at blive fremtidens bæredygtige kommune. Vi har en vision om at lykkes sammen med borgere, med virksomheder og lokale aktører, så vi sammen kan bidrage til en bæredygtig udvikling af Kolding og her er jeg ikke i tvivl om, at Merete kan gøre en stor forskel, fastslår Merete Dissing.

Merete Valbak kommer til at stå i spidsen for samlet set 54 medarbejdere i miljøområdet, fordelt på tre afdelinger. Det er Natur og Vand, Miljø og Erhverv samt Miljø og Klima. Merete Valbak bliver en del af Miljø og Grøn Omstillings lederteam, der udover hende selv består af de tre afdelingsledere i området.

Merete Valbak får desuden et tæt samspil med Kolding Kommunes Bæredygtighedssekretariat og Bæredygtighedsprogram og kommer til at drible med en lang række vigtige dagsordner, som biodiversitet, klima og klimatilpasning, vandmiljø og vandforsyningsplaner. Desuden får den nye miljøchef også ansvaret for områdets myndighedsarbejde, som fx miljøgodkendelser og -vurderinger, skadedyrsbekæmpelse, vandløb, naturgenopretning og outdoor-området, blandt meget andet.

- Jeg kender Kolding som en kommune, der ikke er bange for at gå nye veje og prøve nye ting af. Desuden er Kolding ambitiøs på hele bæredygtigheds-dagsordenen og det matcher godt med de ting, jeg har sat i søen og arbejdet med i Hedensted. Jeg har i de seneste seks år især haft fokus på udviklingsarbejde, projekter og strategiudvikling og jeg ser frem til at fortsætte det arbejde i Kolding, ligesom jeg glæder mig til at komme tættere på myndigheds- og driftsopgaverne, fortæller Merete Valbak, og tilføjer, at hun mest af alt ser frem til samarbejdet med medarbejdere og ledere i Miljø og Grøn Omstilling.

Merete Valbak begynder i jobbet den 1. februar 2024.

Om Merete Valbak

Hun kommer for et job i Hedensted Kommune, hvor hun har været klimakoordinator og har udviklet Compas, som er et videncenter for cirkulær økonomi og forretningsudvikling. Tidligere var hun afdelingsleder for Klima og Bæredygtighed i Kolding Kommune og har været salgschef på Søndagsavisen. Hun har to diplomuddannelser fra Syddansk Universitet, en diplom i ledelse og en handelsdiplom.

Merete bor sammen med sin mand og tre børn i Hedensted. Hun løber orienteringsløb, træner og bruger tid på at se sine børn spille fodbold.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje