Skip til hoved indholdet

Gaveregn over Koldings landsbyer

Oprettet 17. september 2020
Projektet omkring Ødis Søpark handler om udvikling og etablering af et nyt fælles mødested for alle i landsbyen Ødis.

Legepladser, shelters, multibane og lækre opholdsarealer, fem landsbyer i Kolding har netop fået en samlet økonomisk håndsrækning på over 1,5 millioner kroner fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje.

Her bor vi-puljen skal anspore lokale ildsjæle til at sætte aktiviteter i gang, som styrker det lokale fællesskab og sammenhængskraften i mindre byer. Lokalråd, landsbyforeninger og idrætsforeninger i Kolding Kommune har søgt puljen om penge, og fem landsbyer kan nu se frem til at realisere deres projekter:

  • Ny legeplads i Vester Nebel Vester Nebel lokalråd har fået 135.000 kr., til etablering af en legeplads for de 4-10 årige børn i byen. Desuden skal legepladsen fungere som samlingssted for byens borgere.
  • Attraktive opholdsarealer ved Hjarup Mejeri Hjarup Sogns Landsbyforening har fået 175.000 kr., til forskønnelse af udendørs opholdsarealer ved forsamlingshuset Hjarup Mejeri.
  • Eltang Aktivitetspark Eltang-Vilstrup Gymnastik- og Idrætsforening har fået 160.000 kr., til en aktivitetspark, der består af en forhindringsbane, en multibane og et overdækket område, som er centralt placeret i tilknytning til børnehave og skole.
  • Shelters og udendørs crossfit/parkour i Aller Aller Friskoles Støtteforening har fået 167.501 kr., til styrkelse af Allers lokale fællesskab og udeliv gennem opstilling af to shelters, en bålplads og en udendørs crossfit/parkour bane, henholdsvis ved en dam i byen og ved skolen.
  • Ødis Søpavillon Lokalrådet ØBØF har fået ikke mindre end en million kroner til etableringen af Søpavillonen på et rekreativt naturareal ved Ødis Sø.

”Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter gode liv.

78 småbyer har fået støtte, 22 i Region Syddanmark og altså fem inden for Kolding Kommune. Der var i alt syv landsbyer der havde indsendt ansøgninger til Her bor vi-puljen.

Stor frivillig indsats i landsbyerne Formand for Lokaldemokratiudvalget i Kolding Ole Alsted glæder sig på vegne af landsbyerne over de flotte resultater, der taler for sig selv.

"Der er en lang række frivillige i landsbyerne, der i den grad kan klappe sig selv på skulderen for deres indsats. Det er fantastisk at se, at de mange timer, de utrætteligt lægger i at skabe attraktive lokalsamfund, nu belønnes og skaber glæde for rigtig mange i de fem landsbyer", siger Ole Alsted.

Også formand for Koldings Landsbyforum Jan Rothausen er begejstret for fondsmidlerne til landsbyerne.

"I Landsbyforum har vi sammen med Kommunen et stort fokus på at fundraise til de mange gode og ambitiøse projekter, der er i vores landsbyer. Netop derfor er det naturligvis en stor glæde, når det lykkedes, som i dette tilfælde, hvor Nordea-fonden støtter det gode liv i Koldings landsbyer.", siger Jan Rothausen.

Arbejdet med at skaffe ekstern finansiering understøtter i høj grad Kolding Kommunes vision Sammen designer vi livet, da det har en stor betydning for væksten og udviklingen i Kolding Kommune som helhed.