Skip til hoved indholdet

Nu opføres Sundhedshus Christiansfeld

Oprettet 12 juli 2021
Visualisering af Sundhedshus Christiansfeld. Det nye byggeri er tegnet af ERIK Arkitekter A/S.

Egil Rasmussen A/S har vundet udbuddet med at opføre Christiansfelds kommende sundhedshus og begynder arbejdet på byggeriet i august umiddelbart efter sommerferien.

Dermed er der udsigt til, at der i sommeren 2022 står et nyt sundhedshus klar på den gamle tankstationsgrund i Kongensgade. Planen er, at Nordic Medicare A/S, der i dag driver lægeklinikken på Lysestøbervej, flytter ind i det nye sundhedshus.

”Det er et længe ventet projekt, som nu endelig bliver til noget. Med Sundhedshus Christiansfeld får vi et fint nyt hus i Unesco-byen i stedet for en forfalden og forurenet gammel tankstation. Sundhedshus Christiansfeld vil blive rammen for et lokalt stærkt sundhedstilbud til borgerne i Christiansfeld. Byggeriet er endnu et tegn på, at Christiansfeld er en levende by i vækst,” siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

Det nye byggeri bliver et længehus, der lukker hullet i husrækken langs Kongensgade. I baggården anlægges parkeringspladser og udearealer med beplantning og bænke. Huset opføres i gule mursten og taget lægges med rødt vingetegl. Bygningen får moderne kvistelementer på tagfladerne og moderne hvidmalede vinduer. Det bliver et nutidigt hus, der arkitektonisk passer ind i Unesco-verdensarvsområdet.

Sundhedshus Christiansfeld i Kongensgade har været på tegnebrættet siden starten af 2018. Men klargøring af grunden, hvor der havde været tankstation og bilværksted siden 1940’erne, har været omfattende. Forurening ned i 6 meters dybde er fjernet, så man derved har afværget en mulig forurening af grundvandet.

ERIK Arkitekter A/S har tegnet det nye byggeri, som Sundhedsministeriet støtter med 9,98 mio. kr. Kolding Kommune bliver ejer af bygningen og udlejer den på markedsvilkår til Nordic Medicare A/S, som kommer til at stå for den daglige drift af Sundhedshus Christiansfeld.

Nordic Medicare A/S påtænker at invitere andre sundhedsaktører ind som lejere i det kommende sundhedshus, så borgerne i Christiansfeld får det bedst mulige nære sundhedstilbud.