Skip til hoved indholdet

Sheworks vinder Danish Design Awards

Oprettet 29. juni 2022
Fælles billede af deltagere, fremviser Danish Design Award
Sheworks CEO Solveig Søndergaard, Kolding Kommunes 1. viceborgmester Birgitte Munk Grunnet og Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningens direktør Thomas Reintoft

”Et stjerneeksempel på, hvordan en virksomhed skaber værdi ud over det forventelige. Dette tiltag er på så mange måder essentielt. Der er tale om et betydningsfuldt skridt imod øget integration af flygtninge i samfundet, ved at skabe muligheder for kvinder at arbejde, at tjene sine egne penge og tilegne sig nye færdigheder. Det er en reel værdig måde at integrere kvinderne på det danske arbejdsmarked,” begrunder juryen.

Initiativet er essentielt og bevarer et traditionelt håndværk
Danish Design Awards er det største årlige danske designevent og har til formål at fejre de bedste designløsninger og fremhæve de mange måder hvorpå design kan gøre en forskel i vores samfund. Og netop det har tydeligt vist at have effekt i det designbaserede samarbejde mellem Sheworks og Jobcenter Kolding, der vandt den prestigefyldte pris blandt 5 finalister i kategorien Visionary Concepts.

Priserne er en hyldest til effekten og værdien, som design og designprocesser udretter i Danmark. Virksomhederne og designere bliver anerkendte for deres løsninger i industrien, samfundet og hverdagslivet. Det er med til, at inspirere til design og designtænkning i vores erhvervsliv og i samfundet som helhed. En tilgang der er højt prioriteret i en designkommune som Kolding.

Juryen uddyber ovenstående begrundelse med værdien i at kunne bevare et traditionelt håndværk. Desuden er juryen enige i, at løsningen også bør roses for, at møde den cirkulære dagsorden i tekstil- og møbelindustrierne, og at hjælper med at bevare et traditionelt håndværk fra at uddø.”

Ny tilgang skaber effekt
En ny designorienteret tilgang til beskæftigelsesindsatsen for denne målgruppe har vist sig, at have stor effekt. Kvindernes reelle interesse, i match med designprocesser, dannede rammen for Sheworks.

Hos Sheworks mødes kvinderne i de fagligheder og talenter, som de har med sig fra egen kultur og er stolte af. Ved at møde kvinderne på områder hvor de er stærke og trygge, mindskes barrierer og skaber et større engagement og sikkerhed hos den enkelte. I takt med at Sheworks udvikler forretningen kan kvinderne se frem mod ansættelse og gradvis voksende timetal, og bliver dermed en del af et stærkt fællesskab. Kvinderne får også selv øje på den store og direkte betydning, de hver især har på virksomheden og kunderne.

”Det kan alle koldingensere være stolte af”
”Det at etablere og udvikle en designvirksomhed som Sheworks, med stærke faglige, socialøkonomiske og cirkulære værdier, viser hvor stor en forskel et partnerskab kan gøre og hvor meget det betyder i vores samfund,” udtaler Birgitte Munk Grunnet, 1. viceborgmester og næstformand i Social & Arbejdsmarked i Kolding Kommune.

”Jeg er utroligt stolt af hele Sheworks teamet og meget beæret over den brancheanerkendelse det er, at vinde en Danish Design Award. Design er ikke kun smukke produkter, men også en måde at skrue nye systemer sammen på – systemer, der kan være med til at forbedre vores måder at forbruge på, vores måder at mødes på og vores måder at producere på. Alt dét har vi igennem tværfagligt samarbejde skabt i Sheworks og nu også vundet en pris for – det kan alle koldingensere være stolte af,” siger Solveig Søndergaard, ejer og CEO af Sheworks.

”Inklusion og miljøbevidsthed er integreret i virksomheden, og det er også synligt i vores design. Det er en stor anerkendelse at vinde en Danish Design Award. Det gør os alle stolte og er et tegn, der viser os, hvor meget vi allerede har været i stand til at opnå, og som opmuntrer os til at forsætte den innovative tilgang,” fortæller Martha, medarbejder hos Sheworks, om hvad anerkendelsen betyder for medarbejdernes motivation.