Skip til hoved indholdet

Storstilet idrætsfestival indtager Kolding

Oprettet 18. maj 2022
Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap gæster Kolding - Foto, Lars Møller
Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap gæster Kolding - Foto, Lars Møller

Danmarks største sportsbegivenhed for idrætsudøvere med udviklingshandicap skydes i gang fredag den 20. maj i Sydbank Arena. Flere end 1.200 atleter - heraf mange fra værtsbyen - skal kæmpe om medaljer i 12 idrætter, og de får fornemt royalt besøg af Parasport Danmarks protektor, H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Efter flere udsættelser på grund af corona er det nu endelig muligt at afvikle den ottende udgave af Special Olympics Idrætsfestival, som er den største idrætsbegivenhed herhjemme for idrætsudøvere med udviklingshandicap eller andre særlige behov.

Nedtællingen har været i gang i lang tid, og der er derfor lagt op til et brag af en weekend i Kolding, som skydes i gang fredag aften kl. 19.30 med en festlig åbningsceremoni i Sydbank Arena. Alle deltagende atleter og trænere samles om at hejse flaget og tænde festivalflammen, og der er indmarch, musik og taler af blandt andre Koldings borgmester Knud Erik Langhoff og formand for Parasport Danmark, John Petersson.

Lørdag og søndag dyster deltagerne i 12 forskellige idrætsgrene på idrætsanlæg i og omkring Kolding. I Sydbank Arena kæmper hele 236 håndboldspillere i en rekordstor turnering, og i Seest Idrætspark er der 156 spillere i aktion i fodboldturneringen og 58 på atletikstadion, mens 74 svømmere hopper i bassinet i Arena Syd i Vamdrup, hvor der også spilles bordtennis og floorball. Der kan med andre ord opleves masser af intense kampe, store følelser og personlige sejre rundt om på byens idrætsanlæg. Lørdag aften samles alle deltagerne til stor festmiddag i Sydbank Arena.

I Kolding glæder borgmester Knud Erik Langhoff sig til at kunne byde alle deltagerne velkommen.
- Kolding har i årtier været kendt for håndbold, der også har trukket internationale gæster til. Så både vores sportsanlæg og vores byer er vant til at til tage imod idrætsudøvere, der giver den fuld gas. Og jeg er ikke i tvivl om, at deltagerne Special Olympics Idrætsfestival kommer til at give den fuld gas hele weekenden, hvor de gæster Kolding Kommune, siger han.

Opbakningen til Special Olympics Idrætsfestival i Kolding har været særdeles flot, og med 1241 deltagere tangeres deltagerrekorden fra festivalen i Helsingør i 2018. Der er desuden rekordstor international tilslutning, idet hele 327 idrætsudøvere fra Sverige, Norge, Island, Finland og Færøerne er med i år.
Når der sættes punktum for Special Olympics Idrætsfestival søndag middag i Sydbank Arena, vil der være uddelt over 600 medaljer og præmiebånd.

Om Special Olympics Idrætsfestival
Idrætsfestivalen er et breddeidrætsarrangement for alle personer over 16 år med generelle indlæringsproblemer, udviklingshandicap eller andre særlige behov, uanset idrætsligt niveau.

Parasport Danmark arrangerer idrætsfestivalen i samarbejde med Kolding Kommune.

De godt 1.200 idrætsudøvere dyster i 12 forskellige idrætsgrene, der afvikles fem forskellige steder:

Sydbank Arena: Badminton, bowling, gymnastik og håndbold
Seest Idrætspark: Fodbold og atletik
Arena Syd, Vamdrup: Boccia, bordtennis, floorball og svømning
Kolding Rideklub: Ridning
Birkemose Golf Club: Golf
Koldings 71 atleter stiller op i fem ud af 12 idrætter (boccia, bowling, håndbold, gymnastik og fodbold).


PROGRAM
Fredag 20. maj
Kl. 19.30: Åbningsceremoni i Sydbank Arena
Flammen tændes, flaget hejses, musik og indmarch af deltagerne

Lørdag den 21. maj
Kl. 8-17: Idrætsaktiviteter
Kl. 10-17: Healthy Athletes er åben i Sydbank Arena
Kl. 13-17: Healthy Athletes er åben i Arena Syd
Kl. 19: Middag og festaften med levende musik i Sydbank Arena

Søndag den 22. maj
Kl. 8-12: Idrætsaktiviteter
Kl. 9-12: Healthy Athletes, Sydbank Arena
Kl. 11: H.K.H. Prinsesse Benedikte ankommer til Sydbank Arena og overværer idrætsaktiviteter, overrækker medaljer og besøger Healthy Athletes
Kl. 13: Afslutningsceremoni i Sydbank Arena med deltagelse af H.K.H. Prinsesse Benedikte

Der er stævnecentrum i Sydbank Arena, Ambolten 2-6, Kolding.
Mere information og program på www.so-if.dk

SUNDHEDSKONFERENCE
Lev - livet med udvilkingshandicap og Parasport Danmark afholder i forbindelse med festivalen en sundhedskonference i Sydbank Arena fredag den 20. maj fra kl. 9-16.
Læs mere og se hele programmet på https://so-if.dk/info/sundhedskonference/