Skip til hoved indholdet

Tag med Bæredygtighedshuset til fællesspisning

Oprettet 09. marts 2023
Fællesspisning på Kolding Kulturnat i 2019
Fællesspisning er populært. På Kolding Kulturnat i 2019 deltog hundredevis af kulturnat-gæster i en stor fællesspisning arrangeret af Volkerts Fylke. Foto: Emil Lyngbo

Er fællesspisning noget for mig? Det spørgsmål kan du teste af, når Kolding Kommunes Bæredygtighedshus tilbyder mulighed for at deltage i to fællesspisninger i løbet af foråret i samarbejde med to lokale virksomheder.

Første fællesspisning er den 27. marts, hvor den grønne ildsjæl Benjamin Bosman Eg fra virksomheden TRIBE Media er vært og den anden fællesspisning bliver den 9. maj, hvor Torben Lund og Charlotte Pipenbring fra 27B er værter. Prisen for at deltage bliver mellem 25 og 50 kr. og alle er velkomne. 

Bag initiativet står Bæredygtighedshuset og her håber udviklingskonsulent for frivillighed og fællesskab Mette Winther Hauge, at mange har mod på og lyst til at deltage, enten til begge fællesspisninger eller bare én af gangene.

- Adskillige undersøgelser peger på, at flere og flere i Danmark føler sig ensomme og vi ved, at det har en stor betydning for menneskers sundhed og trivsel at være en del af et fællesskab. Vi ved også, at fællesmåltider er en fantastisk måde at mødes på, hvor man nemt kommer i snak med mennesker man aldrig har mødt før og fællesspisning kan være en nem måde at møde nye mennesker på, fortæller Mette Winther Hauge, der håber, at initiativet kan kickstarte en udvikling i gang, hvor der opstår nye madfællesskaber i Kolding.

Formand for udvalget Social og Arbejdsmarked Villy Søvndal er begejstret for et tilbud om fællesspisning i Kolding, hvor alle kan være med til en lav pris.

- Fælles måltider har altid spillet en vigtig rolle for menneskers sociale liv. Men hvis man bor alene, spiser man i sagens natur også ofte alene og derfor kunne det være fantastisk, hvis vi i Kolding får flere madfællesskaber. Med de to arrangementer bliver der god lejlighed til at teste af, om man selv kunne have lyst til at starte et nyt madfællesskab op, fortæller Villy Søvndal.

I første omgang er der kun fastsat de to fællesspisninger med TRIBE Media og 27B som værter, men Bæredygtighedshuset har flere fællesspisninger i støbeskeen. Følg med på Bæredygtighedshusets facebookside.

FAKTA

To fællesspisninger i Kolding
Første fællesspisning er mandag den 27. marts kl. 18-20 i TRIBE Medias kantine på Dalbygade 40U, 1. sal
Tilmelding senest den 20. marts. Der er et begrænset antal pladser, der fordeles efter først-til-mølle. Læs, hvordan du tilmelder dig på begivenheden på Bæredygtighedshusets facebookside.

Anden fællesspisning er tirsdag den 9. maj kl. 18-20 på Klostergade 27B.
Tilmelding senest den 5. maj. Der er et begrænset antal pladser, der fordeles efter først-til-mølle. Læs, hvordan du tilmelder dig på begivenheden på Bæredygtighedshusets facebookside.

Alle er velkomne og prisen for at deltage i fællesspisningerne bliver mellem 25 og 50 kr.