Skip til hoved indholdet

Vilde Lillebælt vinder fornem pris

Oprettet 20. september 2022
Delegationen fra hhv. Middelfart og Kolding Kommuner blev hyldet på scenen.
Delegationen fra hhv. Middelfart og Kolding Kommuner blev hyldet på scenen til #DKVILD

Stenrev, fiskebørnehaver, frivillige fredningsbælter og udplantning af ålegræs - alt sammen i stor skala - var i dag med til at sikre biodiversitetsprojektet Vilde Lillebælt, Middelfart- og Kolding Kommuner, sejren i kategorien “Stort” i Miljøministeriets landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks VILDESTE kommune.

I en hård konkurrence mellem landets 98 kommuner blev projektet ”Vilde Lillebælt” kåret som vinder i den ene af 5 specifikke underkategorier. Hædren i kategorien stort kom på baggrund af både projektets geografiske areal men også størrelsen på de udførte projekter.

- Det er kæmpe stort det hér. Det havde vi ikke forventet, vildt fedt. Projektet kunne ikke være lykkedes, hvis ikke der havde været så stor opbakning og engagement fra medarbejdere og de frivillige ildsjæle i både Middelfart Vilde Kommune og Naturpark Lillebælt. Kæmpe tak - og stærkt gået alle sammen! Først og fremmest er det et stort tillykke til den ellers noget oversete blå biodiversitet, fortæller Jacob Nielsen, formand for Klima, Natur og Genbrugsudvalget i Middelfart Kommune.

I halvandet år har kommunerne knoklet for at skabe mere vild natur både til lands og til vands i Lillebælt.

- Det er en virkeligt skønt at vinde, det er et skulderklap, både til de frivillige og medarbejdere, men ikke mindst til naturen. Vi har været i konkurrence med mange flotte biodiversitetsprojekter og tilsammen har vi givet naturen mere plads. Lillebælt har vundet og vi kan nu prale af at et af landets største og vildeste naturtiltag altså findes langs kysterne og under vandet i Middelfart og Kolding, siger Jørn Chemnitz, formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget i Kolding Kommune.

Projektet vinder på mange parametre, størrelsen i sig selv er væsentligt, det tværgående samarbejde mellem kommunerne skiller sig ud – og så er der ikke mindst lavet rigtigt mange store forskellige naturforbedrende tiltag, både under- og over vandoverfladen.