Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Økonomi Fundraising Hvad mener vi med fundraising?

Hvad mener vi med fundraising?

Begrebet fundraising bruges i dag i mange sammenhænge, og kan opfattes på forskellig vis.

I Kolding Kommune handler fundraising om at skaffe ekstern finansiering til et givent projekt, som ikke kan realiseres med egne midler.

Ekstern finansiering kan komme mange steder fra, men oftest vil det være fra de traditionelle støttemuligheder såsom:

  • Private fonde (fx A. P. Møller Fonden, Kai D. Fonden og lign.)
  • Offentlige puljer (fx SATS puljemidlerne)
  • EU-programmerne (Fx Horizon 2020)

Udover ovenstående findes der alternativer som fx Crowdfunding. Crowdfunding er et relativt nyt begreb i Danmark, men i realiteten dækker det over et gammelt og velkendt koncept. Det handler om at indsamle penge – som det fx kendes fra en klassisk indsamling med raslebøssen. Crowdfunding foregår dog online, via de sociale medier og midlerne kommer fra dit netværk (crowd).

Hvis du vil vide mere om crowdfunding, kan du læse om det på platformen www.booomerang.dk, som Kolding Kommune har indgået samarbejde med, og som også tidligere har været anvendt med succes til mindre projekter.

Fundraising-enheden står klar til at hjælpe med dit projekt, og gør deres bedste for at finde den mest optimale løsning – i tæt samarbejde med dig og altid med respekt for projektets formål og indhold.

Hvis du har spørgsmål eller allerede sidder med et potentielt projekt, så er du meget velkommen til at kontakte fundraising-enheden.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje